İnternet ve sosyal medyada öne çıkan günün spor haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig kulüplerinin takım harcama limitlerinin artırım koşullarını değerlendirip 2 Eylül 2019 tarihinde ilan ettiği limitleri ikinci transfer ve tescil dönemi başlamadan revize ettiğini açıkladı.

2019-2020 Sezonu Süper Lig takım harcama limitleri belirlendi
İSTANBUL, (DHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig kulüplerinin takım harcama limitlerinin artırım koşullarını değerlendirip 2 Eylül 2019 tarihinde ilan ettiği limitleri ikinci transfer ve tescil dönemi başlamadan revize ettiğini açıkladı. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kulüp Lisans Kurulu, 28.12.2019 tarih ve 13 No'lu toplantısında Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı EK.XII/G bölümü uyarınca Süper Lig kulüplerinin Takım Harcama Limitlerinin artırım koşulları değerlendirilmiş ve 02.09.2019 tarihinde ilan edilen Takım Harcama Limitleri, İkinci Transfer ve Tescil Dönemi başlamadan aşağıdaki şekilde revize edilmiştir:
1.Galatasaray: 451.659.184-TL
2.Medipol Başakşehir: 179.821.014-TL
3.Beşiktaş: 275.335.170-TL
4.Trabzonspor: 126.552.658-TL
5.BtcTurk Yeni Malatyaspor: 97.575.509-TL
6.Fenerbahçe: 224.731.066-TL
7.Antalyaspor: 59.355.091-TL
8.İttifak Holding Konyaspor: 83.192.355-TL
9.Aytemiz Alanyaspor: 100.032.618-TL
10.İstikbal Mobilya Kayserispor: 69.092.764-TL
11.Çaykur Rizespor: 121.001.299-TL
12.Demir Grup Sivasspor: 82.439.445-TL
13.MKE Ankaragücü: 83.167.107-TL
14.Kasımpaşa: 90.647.027-TL
15.Göztepe: 88.726.737-TL
16.Gaziantep Futbol Kulübü: 96.545.656-TL
17.Gençlerbirliği: 84.125.951-TL
18.Yukatel Denizlispor: 78.184.551-TL
2019-2020 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde Kulüp Lisans ve Fair Play Talimatı EK.XII/E Maddesinde belirtilen sapma oranları (2019-2020 sezonu için % 30) profesyonel futbolcu sözleşmesi tescili bakımından yukarıda açıklanmış olan takım harcama limitlerine dahil edilir. İkinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde Süper Lig kulüpleri, Kulüp Lisans ve Fair Play Talimatı EK.XII/İ Maddesi hükümlerine göre tescil ettirmek istedikleri profesyonel futbolcu sözleşmelerini önceden Kurula sunmak ile yükümlüdür. Kulüplerin futbolcu sözleşmelerinin takım harcama limitlerini aşıp aşmadığına Kurul tarafından karar verilecektir.
*Sıralama, 2018-2019 Süper Lig sezon sonu puan durumuna göre düzenlenmiştir."

Beşiktaş transfer yapabilecek mi?
Durum 'sıfıra sıfır elde var sıfır'
Oyuncu satmadan transfer imkansız
Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) - Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıklayacağı harcama limitinin belli olmasını bekleyen Beşiktaş, sıkıntılı bir durumun içine girdi.
TFF tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan açıklama ile 275.335.170 TL'lik harcama limiti bulunan siyah-beyazlılar, bu paranın büyük çoğunluğunun önceki yönetim tarafından kullanılmış olması ve kalanının da ödemelere gidecek olması sebebiyle adeata 'sıfıra sıfır, elde var sıfır' durumuyla karşı karşıya kaldı. Devre arasında transfer yapmak için hiç bir şekilde limiti olmayan siyah-beyazlılar, oyuncu satamaz veya sezon başında kiraladığı oyuncuların bir bölümünü gönderemezse herhangi bir şekilde transfer yapamayacak. Bu durumda da zaten çok fazla transfer yapmayı düşünmeyen ve sadece santrafor takviyesi ile ara transfer dönemini kapatmak isteyen Beşiktaş yönetimi, santrafor transferini de şimdilik askıya almış durumda.
OYUNCU SATMADAN TRANSFER İMKANSIZ
TFF'ye, düşen fazilerden dolayı hesaplamanın yeniden yapılması yönünde itiraz edecek olan siyah-beyazlılar, bu itirazdan bir sonuç çıkmaması halinde mecburen oyuncu satışına yönelecek. Ancak Beşiktaş yönetimine şu ana kadar Tyler Boyd haricinde hiçbir oyuncu için gelen resmi bir teklif bulunmuyor. Tyler Boyd'u ise Anadolu takımlarının kiralama yöntemine gidilmesi Beşiktaş'ın kasasına yüksek miktarda nakit akışı sağlamayacağı için oyuncu kiralansa bile transfer için yeterli olmayabilir. Boyd transferine bir diğer ve en büyük engel de Amerikalı futbolcunun şimdiye kadar gelen teklifleri reddedip tercihini takımda kalmaktan yana kullanması. Tüm bu gelişmelerin ardından Beşiktaş'ın bonservisiyle oyuncu satmaktan başka seçeneği kalmıyor. Yönetim ise bu durumun muhtemel alıcılar tarafından koz olarak kullanılıp düşük tekliflere çevrilmesi durumunda hiç bir oyuncuyu satmadan sezonu mevcut kadro ile bitirme düşüncesinde.

UEFA standartlarında 60 milyonluk amatör stat
Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - Karşıyaka, Altay, Göztepe, Altınordu gibi tarihleri 100 yıla ulaşıp aşan köklü kulüplerin yıllardır stadyum sıkıntısı yaşadığı İzmir'de, merkeze 100 kilometre uzaklıktaki Tire ilçesinde yapılan UEFA standartlarındaki yeni stat, 1 yılda yalnız amatör maçların oynandığı tesis haline geldi.
İzmir'e yapılacak yeni statların yeri senelerdir tartışılırken 84 bin nüfuslu küçük ilçe Tire'de dönemin belediyesi tarafından 4 Eylül 2015'te temeli atılan 15 bin kapasiteli stat, 15 Nisan 2018'de kapılarını açtı. Maliyeti 60 milyon TL'yi bulan stadın yapım bedelinin 46 milyon TL'lik kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Süper Lig ve uluslararası maçların oynanabileceği stat, 4x6 metre boyutlarındaki iki skorbordun yanı sıra ses ve ışık sistemleri, akustiği ve görüntüsüyle Türkiye'nin en modern spor tesislerinden oldu.
Stadın etrafına bağlantı yolları ve otopark alanları da yapıldı. Dönemin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in adının verildiği, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde göreve gelen yeni belediye meclisi tarafından adı nisan ayında Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı olarak değiştirilen müthiş stat, yalnız 1 yıl kullanıldıktan sonra profesyonel lig maçlarına kapılarını kapattı. İlçenin profesyonel kategorideki tek temsilcisi 3'üncü Lig'deki Tire 1922, nisan ayında biten sezon sonrası haklarını Ci Group Buca'ya devredip ligden çekilince stat atıl kaldı. UEFA standartlarındaki tesisi iç saha maçlarında İzmir 1'inci Amatör Küme H Grubu'ndaki Tire Belediyespor kullanıyor. Göztepe ve Altınordu'nun U17, U19 takımları ilk yarıda 2'şer maçlarını 15 bin kişilik statta oynadı. Altınordu A Takımı da Ziraat Türkiye Kupası'nda Tire'de 3 maça çıktı.
STATLAR YENİ YILDA
Tire'nin yeni stadı henüz 1 yılda atıl kalırken, İzmir, il merkezinde yolunu gözlediği yeni statlara 2020 yılında kavuşacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edilen Göztepe'nin 25 bin kişi kapasiteli stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Süper Lig'de 24-26 Ocak hafta sonunda oynanacak Beşiktaş maçında kapılarını açacak. 2014 yılında kapatıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeniden yaptırılan Alsancak Stadı da Ağustos 2020'de tamamlanacak. Göztepe ve Altınordu, Alsancak Stadı'nın kapalı olduğu süreçte Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıp 2016 yılında açılan 9 bin kapasiteli Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nı kullanırken, Altay bu sezon 5 bin kişilik Menemen İlçe Stadı'nın yolunu tuttu. Yeni stadının inşaatı yılan hikayesine dönen Karşıyaka ise 50 yıllık emektar Atatürk Stadı'nda maçlarını oynuyor.
(FOTOĞRAFLI)

Antalyaspor'da Tomas dönemi sona erdi
Tolga YILDIRIM/ANTALYA,(DHA)- ANTALYASPOR, teknik direktör Stjepan Tomas ile yollarını ayırdı. Kırmızı beyazlı kulüpte 15 Kasım'da teknik direktörlük görevine başlayan Stjepan Tomas, 6 maçta takımın başında yer aldı. Antalyaspor bu maçlarda 3 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşadı. Antalyaspor yönetiminin Stjepan Tomas ile yaptıkları görüşmede, sözleşmenin karşılıklı feshine karar verildi.
(FOTOĞRAFLI)

(ÖZEL) Palandöken'de 'madalya makinesi sporcular' yetiştiriyorlar
Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA) - TÜRK kayak tarihinin en köklü kuruluşlarından Erzurum Kayak Kulübü, hizmet verdiği Palandöken Kayak Merkezi'nde geleceğin şampiyon sporcularını yetiştiriyor. Geçen yıl ulusal ve uluslararası yarışmalarda 55 madalya kazanan kulübün sporcuları, bu sezona da iddialı hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Atakan Alaftargil, "1960 yılından beri amatör ruhla, profesyonel bir eğitim vererek madalya makinesi sporcular yetiştiriyoruz" dedi.
1960'DAN BERİ HİZMET VERİYOR
Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 300 rakımında 1960 yılından beri kayak sporuna hizmet veren Erzurum Kayak Kulübü, milli takımın bel kemiğini oluşturuyor. Aile boyu Türk kayağına damga vurmuş isimlerden biri olan Atakan Alaftargil'in başkanlığını yaptığı Erzurum Kayak Kulübü'nün sporcuları, son iki sezondur ulusal ve uluslararası tüm yarışmalarda madalya kazandı. Özellikle altyapıya önem verilen kulüpte sadece kış sezonunda değil yaz döneminde de verilen eğitimler sayesinde genç yetenekler Türk kayağına kazandırılıyor.
ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLI SPORCULAR YETİŞİYOR
Eğitim-öğretimin devam etmesi nedeniyle kayak derslerini cumartesi ve pazar günleri verdiklerini belirten Alaftargil şunları söyledi:
"Erzurum Kayak Kulübü Türkiye'nin en eski ve köklü kulüplerinden biri. Yıllardır kış olimpiyat oyunlarına en çok sporcu yetiştiren, milli takım düzeyinde en çok sporcu yetiştirip ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'de en çok madalya kazanan kulüp unvanındayız. 1960 yılından beri amatör ruhla ama profesyonel bir eğitim veren kulübüz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştiriyoruz. Temel amacımız çocuklarımıza güzel gelecekler, güzel yarınlar sunmak. Ben de bu kulüpte yetiştim. 2002'de yapılan kış olimpiyatlarına katılan bir kayak kulübü sporcusuyum. Kadınlar ve erkekler kategorisinde yapılacak yarışmalara sporcu göndermenin gayreti içerisindeyiz. Şu an 120 sporcumuz var. Bunlardan 70'i aktif lisanslı lig sporcusu, 30'a yakını altyapı. Geri kalanı ise temel eğitim düzeyindeki sporcularımız. Burada yetişen hemen hemen her sporcu madalya makinesi oluyor."
MADALYA AVCILARI
Sporcularının 2017-2018'de 9'u uluslararası 46 madalya, 2018-2019'da 7'si uluslararası 55 madalya kazandığını hatırlatan Atakan Alaftargil, festival yarışlarında 13 madalya, snowboard branşında da 8 madalya elde ettiklerini kaydetti. Güçlü teknik kadrosuyla yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan Erzurum Kayak Kulübü sporcuları, bu yıl da madalya peşinde koşacak. Sporcuların hafta sonları evlerinden minibüslerle alınarak Palandöken'deki kayak kulübüne getirildiğini söyleyen Alaftargil, "Çok yetenekli sporcularımız var. Her biriyle ayrı ayrı ilgileniyoruz ama altyapıya ayrı bir önem veriyoruz. Onları geleceğe hazırlamak için yaz - kış her dönemi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu sezon da ileri düzey kayak eğitimleri için teknik kadromuz ne gerekiyorsa yapıyor. Hafta sonları buraya gelen sporcularımız gün boyu kayak yapıyor. Öğle yemeklerini kulüpte yedikten sonra çeşitli spor etkinliklerine katılıyor. Sömestir tatilinde bunu her gün yapacağız" diye konuştu.
Kulübün altyapısı sporcularından İsmail Emir Kumbasar, "Burada olmaktan çok mutluyum. Cumartesi ve pazar günleri kayak öğretmenleri eşliğinde gün boyu kayak yapıyoruz. Öğlen yemeğimizi yedikten sonra masa tenisi, langırt ve satranç oynuyoruz. Benim de hedefim her arkadaşım gibi milli takıma girmek" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Palandöken Kayak Merkezi'nden görüntü
- Kayak kulübü sporcularının çalışması
- Sporcuların tek sıra halinde kayması
- Sporcuların teleferiğe binmesi
- Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil ile röportaj
- Küçük sporcularla röportaj
- Sporcuların yemek sırasına girmesi
- Sporcuların yemek yemesi
(Haber: Turgay İPEK - Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
DGS: 31.12.2019 - Haber Kodu : 191231075

Altınordulu Ravil, Avrupa devlerinin göz hapsinde
Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA) - TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun bu sezon vitrine çıkardığı 16 yaşıdaki stoper Ravil Tagir, Avrupa devlerinin radarına girdi.
Kazak asıllı Türk futbolcuyu sezon başından bu yana İtalyan ekibi Juventus'un yanı sıra Manchester United, Chelsea, Manchester City, Norwich City gibi İngiliz kulüplerinin scout ekiplerine izlettirdikleri belirtildi. Bu kulüplerin Ravil için İzmir kulübüne herhangi bir teklifte bulunmadığı ancak milli oyuncunun performansının dikkatle takip edildiği dile getirildi. Ümit Milli Takım'da da görev alan Ravil Tagir, ilk yarıda ligde 15 maçta forma giydi.
(FOTOĞRAFLI)

Serik'te devre arası kamp hareketliliği başladı
Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesi bu yıl da futbol takımlarının devre arası kamp tercihlerinin başında yer aldı. Aralarında Süper Lig ekiplerinin de bulunduğu birçok takımın kamp yapacağı ilçede hareketlilik başladı.
Futbolda liglere verilen aranın ardından kamp için takımların yoğun olarak tercih ettiği Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde hareketlilik başladı. Özellikle TFF 2'nci Lig ve 3'üncü Lig'den birçok takım kamp çalışmaları için ilçeye gelmeye başladı. Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor, İttifak Holding Konyaspor, Göztepe ve Kasımpaşa da 3 Ocak'tan itibaren kamp için Belek'e gelecek. Bunun yanında Shakhtar Donetsk, Dinamo Moskova, Young Boys, Sturm Graz, Dinomo Kiev, Danimarka U21 Milli Takımı da kamp tercihini Antalya'dan yana kullandı. Antalya, Merkez Hakem Kurulu'nun yıllık devre arası seminerine de ev sahipliği yapacak.
Belek'teki bir otelin spor satış direktörü Eşref Akın, "Futbol takımları kamp için bölgemize gelmeye başladı. Bölgemize ilk etapta 2 ve 3'üncü Lig takımlarının kampları başladı. 3 Ocak'tan itibaren de Türkiye Süper Lig ve 1'inci Lig takımlarını ağırlamaya başlayacağız. Takımlar, otellerin ve sahaların kalitesiyle hizmetler ve iklim şartları için özellikle Antalya'yı tercih ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da artarak takımlar gelmeye başladı. Şu an için Antalya bölgesine rezervasyon yaptıran takım sayısı 2 bin 400'leri buldu. Sezon sonu yani mart ve nisan ayında da 3 bin kamp olmasını bekliyoruz. Almanya'dan Bundeliga 1 ve 2 takımları genelde İspanya'yı tercih etti ama 3'üncü Lig takımları Antalya'ya geliyor. Gelecek yıldan itibaren de Almanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden takımların ülkemizi tercih edeceklerini düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Eşref Akın ile röportaj
- Detay görüntüler
(FOTOĞRAFLI)
DGS: 31.12.2019 - Haber Kodu : 191231061

Hande Baladın: Şansımızı iyi kullanıp, olimpiyatlara katılmak istiyoruz
İSTANBUL, (DHA) - Milli voleybolcu Hande Baladın, "Olimpiyat oyunları, sporun zirvesidir. Her sporcunun hayali olimpiyatlarda yer alabilmektir. Önümüzde bunun için önemli bir turnuva var. Şansımızı iyi kullanıp, olimpiyatlara katılmak istiyoruz" dedi.
A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Hande Baladın, 07-12 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri öncesi açıklamalarda bulundu. Ay-yıldızlıların gümüş madalya kazandığı 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın kendileri için büyük tecrübe olduğunu vurgulayan 22 yaşındaki sporcu, "Ankara'da oynadığımız turnuva, hepimiz için çok büyük bir tecrübe oldu. Kendi taraftarlarımızın önünde oynamak inanılmaz bir duyguydu. Gerçekten tabiri caizse 'anlatılmaz yaşanır' dedikleri bir turnuva oldu. Milli takım, her sporcunun kendi ülkesini temsil etmek en büyük hayallerinden ve amaçlarından biridir. Ben de küçük yaştan itibaren bu formayı giydiğim, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil edebildiğim için çok mutlu ve gururluyum" diye konuştu.
"OLİMPİYAT OYUNLARI, SPORUN ZİRVESİDİR"
Hande Baladın, milli takımın olimpiyat şansı için ise "Olimpiyatlar, her sporcunun en üst düzeyde kaliteli bir maç oynayabileceği, yarışabileceği bir organizasyon. Olimpiyat oyunları, sporun zirvesidir. Her sporcunun hayali olimpiyatlarda yer alabilmektir. Önümüzde bunun için önemli bir turnuva var. Şansımızı iyi kullanıp, olimpiyatlara katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Eleme grubundaki rakipleri de değerlendiren yıldız smaçör, "Grubumuzdaki rakiplerden Almanya ve Belçika, mücadele eden, son topa kadar savaşan takımlar. Grubumuzun diğer gruptan daha zor olduğunu düşünüyorum. Hırvatistan ile son Avrupa Şampiyonası'nda 3-2'lik bir karşılaşma oynamıştık. Hafife alınmayacak bir rakip. Eğer Avrupa Şampiyonası'ndaki ritmimizi yakalayabilirsek, hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Eleme maçları için Avrupa'da yaşayan Türklerden destek isteyen Hande Baladın, "Avrupa'da birçok vatandaşımızın yaşadığını biliyoruz. Hollanda'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı Apeldoorn'da oynayacağımız karşılaşmalara bekliyoruz. Onlarla kendimizi daha güçlü hissediyoruz" diye konuştu.
(FOTOĞRAFLI)

Reklam
Reklam