İnternete düştü savcılık inceleme başlattı

Ahmet Şık'ın, taslağı polis tarafından toplatılan kitabı olduğu iddia edilen 'İmamın Ordusu' internete düştü.

Ahmet Şık'ın, taslağı polis tarafından toplatılan kitabı olduğu iddia edilen 'İmamın Ordusu' Twitter'a düştü - Ahmet Şık’ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam’ın Ordusu' ile ilgili olarak polis Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı.

Gazeteci Ahmet Şık’ın "İmamın Ordusu" adlı kitap taslağının internette bir sitede yayımlanması üzerine, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali inceleme başlattı.

Kitap şimdiye kadar 50 bini aşkın bilgisayara indirildi. Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu' olduğu iddia edilen kitap taslağı Twitter'dan paylaşıldı. 298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söylemiş ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirmişti.

Twitter'da ortalığı karıştıran bu link dakikalar içinde 50 bini aşkın bilgisayara indirildi. Linkte paylaşılan dosyanın kitabın aslı olup olmadığı merak konusu. Kitapevlerine satmayın uyarısı yapılan İmamın Ordusu'na internetten ulaşanlar hakkında nasıl bir işlem uygulanacağı da soru işareti oluşturdu.

Özel yetkili savcılık bir kaç saat içerisinde on binin üzerinde bilgisayara indirilen kitapla ilgili inceleme başlattı.

EŞİ İLK YORUMU TWITTER'DAN YAPTI
Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık kitabın yayınlanmasıyla ilgili olarak ilk yorumu Twitter'dan yaptı: Yaşasın sivil itaatsizlik!!!

KİTABI İNDİRMEK SUÇ MU?
TV8'in yayınına katılan bilişim hukuku uzmanı Gökhan Ahi şunları söyledi:

"Yasada kitabın yayınlanması 'içerik sağlayıcı' sıfatını doğurur. Tabii içerik sağlayıcı için ceza ve güvenlik tedbirleri farklıdır. Fakat, konusu suç olan yayını indirmek diye bir suç ceza Kanunu'nda tanımlanmış değil. Kaldı ki; bu kitabın örgütsel bir döküman olup olmadığı bir dava sonucunda belli olacaktır. Bir kitabın kesin hükümle örgütsel döküman olup olmadığı belli olmadan bir örgütsel döküman saymak güçtür. Soruşturma kitabı internete koyan kişiyle ilgilidir."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: