İnternette virüs gibi yayılan oyun slither.io, agar.io'nun tahtına göz dikti

Slither.io Yaklaşık bir sene önce internet kullanıcılarının çılgınca oynadığı agar.io'nun tahtına oturmaya kararlı.

Aynen agar.io gibi tarayıcı tabanlı çalışan oyunun Android ve iOS versiyonları da bulunuyor. Slither.io Nisan 2016'da yayınlandı ve hızla tüm internete yayılıyor.

Aslında oyun size bir yerlerden tanıdık geldiyse, ve nereden tanıdık geldiğini tam hatırlayamadıysanız sizi hafızanızın derinliklerine gitmeye davet ediyoruz. Bundan yaklaşık 20 yıl kadar öncesine. Yok edilemez, hatta yok edici Nokia 3310'ların zamanına geri dönelim. Her Nokia sahibinin, başka seçeneği olmadığı için zaman geçirmek uğruna çılgınca oynadığı Yılan oyununu hatırladınız mı? İşte, slither.io'nun Yılan ile agar.io'nun bir araya gelmesinden ortaya çıktığını söylemek yanlış olmaz.

Reklam
Reklam

Oyunun amacı Yılan'daki gibi sahip olduğunuz yılanı olabildiğince uzatmak ve _agar.io'_daki gibi daha küçük yılanları yok etmek. Yalnız bir noktada agar.io ile ayrılıyorlar. Agar.io'da nasıl temas ederseniz edin, kendinizinkinden küçük bir topa denk geldiğinizde oyunu kaybediyordunuz; slither.io'da ise sizinkinden büyük bir yılanın önünü kesip başka bir oyuncunun oyununu bitirebiliyorsunuz. Hatta yok ettiğiniz yılanın parçalarından beslenerek kendi yılanınızı büyütebiliyorsunuz.

Oyun bu kadar basit ve yılanlar da kişiselleştirilebilir olunca agar.io'da olduğu gibi yaratıcı kullanıcıların ortaya çıkaracağı görüntüler de merakla bekleniyor. Dünya çapında birçok oyuncu agar.io'daki toplarını kişiselleştirerek oyunu yaratıcı bir platform haline getirmişti.

Bazı siyasi parti destekçileri propaganda amaçlı bile kullandı.

Diğer siyasi partiler "görüyoruz ve arttırıyoruz" dedi.

Kimisi hiciv amaçlı kullandı.

Kimisi ise tamamen milli duygularla agar.io'da yer aldı

Reklam
Reklam

Bakalım slither.io'da da benzer görüntülere rastlayacak mıyız?

Slither.io'da yılanınızın görüntüsünü nasıl değiştirebileceğinizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.