Cavit AKGÜN/MUĞLA, Müdür Ceylan, internetin belli araştırmalar için kullanabileceğini ancak, hastalıkların tedavisi için çözüm olamayacağını sanal ortamda eksik ve yanlış bilgi edinme olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. İnternetten eksik bilgilerle hastanın kendi durumunu değerlendirmesi, korkuya ya da paniğe kapılmasından başka bir işe yaramayacağını belirten Ceyhan, şunları söyledi:
"Örnek vermek gerekirse, internette araştırma yapıldığında Hepatit B hastalarının 20 yıl sonra siroz olabileceği bilgisine rastlanıyor. Bunu okuyan hasta kendisinin de siroz olacağına inanıp paniğe kapılıyor. Bu yüzden internet günümüzde e-hastalar oluşturuyor. Oysa Hepatit B hastalarının yüzde 30'u siroz olur. Hastalıkların belirtilerini internetten araştırıp kendi hastalığına tanı koyanlar da oluyor. Bu da çok yanlış. Ayrıca, hastaların deneyimlerini anlattıkları bloklardan da uzak durulması gerekir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz