İnternetten Tanıştığı Dernek Alkolden Kurtardı

Yaklaşık 13 yıldır alkolik olan 36 yaşındaki Erdem Eman, sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği aracılığıyla

Yaklaşık 13 yıldır alkolik olan 36 yaşındaki Erdem Eman, sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği aracılığıyla Yalova'dan, Zonguldak'a tedavi olmaya geldi.

Yaklaşık 13 yıldır alkol aldığını söyleyen Eman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılında babası Samim Eman'ı kaybetmesi ardından 7 yıldır ara vermeden her gün alkol aldığını söyledi.

Eman, babasının ölümü ardından arttırdığı alkol nedeniyle 3 aylık evliliğinin bittiğini ve 7 yıldır çocuğunu göremediğini belirterek, "Babamın ölümünden sonra aşırı tükettiğim alkol, yuvamın yıkılmasına da neden oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Alkol bağımlılığından kurtulamadığını anlatan Erdem Eman, şöyle devam etti:

"Ailemi, işimi, arkadaşlarımı kısacası tüm her şeyimi kaybettim. Alkole başlamadan önce İstanbul'da bilgisayar yazılımı şirketim vardı. Gece gündüz tükettiğim alkol nedeniyle 7 yılda şirketimi ve yaklaşık 700 milyar değerinde mal varlığımı kaybettim. Bağımlılık nedeniyle ailemi kaybettim. Yaklaşık 7 yıldır görmediğim bir kızım var. Onları çok üzdüm. Yaşadığım şehirden oldum. Maddi manevi her şeyimi kaybettim. Her alkolik, alkolik olduğunu kabul etmez. Ben de son 4 yıldır bu şekilde alkolik olmadığımı inkar ettim. Alkole başlayana denk çok kariyerli bir işim ve iyi bir kazacım vardı. Ancak ilk kadehten sonra hepsini kaybettim. İlk kadehe başlamamak çok önemli. Çünkü devamı sürekli geliyor."

-"Alkol ve uyuşturucu tedavisi konusunda yanlış bilinçlendirme var"-

Yaklaşık bir ay önce bir sosyal paylaşım sitesinde Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği'nin çalışmalarını gördüğünü ve yazışmaya başladıklarını belirten Eman, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bir ay önce tanıştığımız dernek başkanı Necdet Özkan, bana bunu bırakabileceğim konusunda telkinlerde bulundu. Dört yıldır reddettiğim tedaviyi dernek sayesinde kabul ettim. Alkol ve uyuşturucu tedavisi halkımız tarafından yanlış biliniyor. Ben bunun dün yattığım hastanede böyle olmadığını öğrendim. İnternette arama motorlarında ya da halkımız alkol ve uyuşturucu tedavisi konusunda yanlış bilinçlendirme var. Tedaviyi çok farklı algılıyorlar. Psikiyatri klinikleri bir akıl hastanesi değil. AMATEM'ler, uyuşturucu merkezleri bir akıl hastanesi değildir. Benim gibi insanların bir an önce bu kliniklere gitmesinde fayda var. Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarına tedavi olmaları için çağrıda bulunuyorum."

Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan da derneğin kuruluş amacının alkol ve uyuşturucu bağımlılarına yardım olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman yasakçı bir zihniyeti kabul etmediğimiz gibi böyle bir sorunumuz da yok. Erdem Eman'la bir ay önce görüşmeye başlamamızın ardından kendisini Zonguldak'a tedavi amaçlı davet ettik. Kendisi de bizi kırmayarak buraya geldi ve dün hastaneye yattı. Eman'ın sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu olacağına inanıyorum. Tedavisinin ardından kendisinden yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: