İntibak yasası haftaya bakanlar kurulunda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak yasası ile ilgili görüşmek üzere Emekli Dernekleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak yasası ile ilgili görüşmek üzere Emekli Dernekleri ile bir toplantı yaptı. İntibak Yasası’nda gelinen aşamayla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, yasasının bugünkü görüşmenin ardından önümüzdeki hafta bakanlar kuruluna gönderileceğini söyledi.
Çalışmanın 2000 yılında önce emekli olan 2 milyon 575 bin kişiyi kapsadığı ifade eden Faruk Çelik, “2,5 milyon insanın emeklilikleri yeniden hesaplanacak. Mevcut maaşlarda azalma kesinlikle olmayacak. Emekli maaşlarına, bir zam değil. Tüm emekli maaşlarında bir artış da söz konusu değil. Yasa, 2000’in öncesindeki emeklilerin çalıştıkları süre ve primleri ile ilgili eşit düzenlemenin getirilmesidir.” diye konuştu.
Bakan Faruk Çelik, intibak yasası kapsamında yapılacak ödemelerin 2013 yılında olmasının da kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade etti. Çelik, 2 milyon 575 kişinin emeklilik dosyası tek tek incelendiği için bu sürenini uzadığını anlattı. 2000’in sonrasından gelişme hızından ödenen prim ve çalışılan primden pay alan bir uygulamanın olduğunu ifade eden Faruk Çelik, eşitsizlik ve adaletsizliğin bu intibak yasası ile kaldırılacağını söyledi. Bu haklardan 2000’in öncesindeki emeklilerin de paylaşılacağını kaydetti.
Çelik, intibak yasasında geçmişe dönük hak kazanana emeklilerin ödemelerin nasıl yapılacağı konusunu ise Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz