İntihar değil cinayetmiş

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdavul beldesinde geçen hafta intihar ettiği öne sürülen Fatma Uzuncaköse'nin yapılan otopsisinde, uzman çavuş olan eşi tarafından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Eşini öldürdükten sonra olaya intihar süsü veren uzman çavuş tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Aşdavul beldesinde 10 gün önce meydana gelen olayda bir çocuk annesi F.U.'nun (27), 20 Eylül'de Tunceli'de uzman çavuş olarak görev yapan ve o tarihte izne gelen eşi S.U'ya (27) ait silahla kendisini başından vurarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Reklam
Reklam

Genç kadının cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ceset üzerinde yapılan incelemede, baş kısmından vurulan kadına uzak mesafeden ateş edildiği ve olayın belirtilenden daha önce meydana geldiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı, kadının eşi S.U. ve olayın yaşandığı evin sahibi H.U'yu gözaltına aldı. Uzman Çavuş S.U., yapılan sorgulamada suçunu itiraf etti. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan katil zanlısı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

F.U'nun uzman çavuş eşi ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle eşini terk ederek 3 ay önce Tunceli'den babasının evine geldiği ve babasının evinde kalan F.U'nun izne gelen eşiyle tartıştığı ve gece saatlerinde cinayetin işlendiği, olayın sabah saatlerinde intihar olarak duyurulduğu öğrenildi.