İntihar eden askere veda

Geçtiğimiz gün nöbet tuttuğu esnada intihar ettiği iddia edilen Dursunbeyli asker toprağa verildi.

Geçtiğimiz gün nöbet tuttuğu esnada intihar ettiği iddia edilen Dursunbeyli asker toprağa verildi.

Kilis Şerif Kaya Hudut Karakolunda Piyade er olarak görevini yapan Ramazan Bulut (21) Çarşamba günü gittiği 11:00-13:00 nöbetinde kendine ait piyade tüfeği ile saat 12:30 sularında intihar ettiği bildirilmişti. Askerin intiharının ardından sesi duyan askerler ve Komutanlar nöbet kulübesine gittiklerinde Ramazan Bulut’u kanlar içinde yerde görmüş ve gerekli mercilere bildirilmişti. Dursunbey’de yaşayan aileye acı haber komutanlar tarafından verildi ve aile büyük bir üzüntü içinde dün akşam saatlerine kadar Adana Adli Tıp kurumundan çıkan askerin cenazesini bekledi. Askerin Türk bayrağına sarılı tabutu aileye gösterilmeden Dursunbey Hastanesi Morguna konuldu.

Reklam
Reklam

İntihar eden Askerin Türk Bayrağına sarılı tabutu Hastaneden alınarak bu sabah Evine götürüldü. Oğlunun tabutunu gören anne son kez oğlunu görmek ve helalleşmek için tabuta dokunmak için cenaze arabasına geldi. Oğlunun tabutuna dokunan anne Oğlundan helallik istedi ve oğlunun tabutuna dokunarak oralarda kalmadın seni böyle de olsa gördüm ya şükür olsun ben asker anasıyım şehit anasıyım diye feryat etti. Annenin feryadı yürekleri dağlarken oğlunun yüzünü son kez görmek isteyen anne zorda olsa ikna edildi. Cenaze daha sonra Belediyeye ait cenaze aracı ile Dursunbey Belediyesi yakınlarına kadar getirdi ve daha sonra cenaze ellerde çarşı camiine kadar getirildi. Cenazenin Önünde duran Askerin babası Osman Bulut metanetini ve dik duruşluluğunu korudu ve taziyeleri kabul etti.

Dursunbey Çarşı Camine getirilen Askerin cenazesine katılım da oldukça yoğun oldu. Cenaze namazına Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük Dursunbey Garnizon Komutanı Mustafa Ünsal, Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, Çarşı camii avlusuna sığmayan kalabalık Camii içi ve cami dışında da saf tutarken Askerin yakınları ayakta durmakta zorluk çekti. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılan Askerin tabutu kalabalığın elleri üzerinde Dursunbey Mezarlığına götürülerek defnedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz