İntihar Eden Muhtarın Tabancasının Çalınması

 Trabzon'da tabancayla kendini vurarak intinar eden muhtar Saffet Karabina'nın olayda kullandığı silahı çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan iki zanlı serbest bırakıldı.

Trabzon'da tabancayla kendini vurarak intinar eden muhtar Saffet Karabina'nın olayda kullandığı silahı çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan iki zanlı serbest bırakıldı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, önceki gün, Karadeniz Sahil Yolu Avrasya Pazarı arkasındaki arazide kendisini kafasından tek kurşunla vurarak intihar eden Ağıllı köyü muhtarı Saffet Karabina'nın polisteki işlemleri tamamlandı. Hırsızlık ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle Trabzon Adliyesi'ne götürülen zanlılar, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, Karabina'nın intihar olayıyla ilgilerinin olmadığını, silahını Karabina'nın alkol alarak sızdığını düşündükleri için çaldıklarını öne süren M.A. ile C.K, haklarında "adli kontrol kararı" verilerek serbest bırakıldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada, Karabina'nın olayda kullandığı ve içinde 8 mermi bulunan tabanca da ele geçirilmişti. Öte yandan, intihar eden Karabina'nın bankalara ve tefecilere borcu olduğu için olaydan 3 gün önce de ruhsatlı tabancası ile intinar girişiminde bulunduğu ve bir arkadaşı tarafından ikna edilerek vazgeçirildiği öğrenildi. 15 yıllık muhtar olan Karabina'nın olay günü de borçları için kendisine yardımcı olmak isteyen oğluna "250 bin liram olsa borçlarımı temizlerim" dediği, oğlunun ve amcasının da Karabina'ya yardımcı olmaya çalıştığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: