İntihar eden profesör ailesini yasa boğdu

SAKARYA (İHA) - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. İsmail Aydemir'in intiharı, Adapazarı'ndaki baba evini yasa boğdu.

Prof. Dr. İsmail Aydemir'in Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan baba evinde, intiharın ardından büyük üzüntü yaşanıyor. İsmail Aydemir'in ablası Aynur Durak (54), büyük bir sürpriz yaşadıklarını belirterek, "İntihar haberini telefonda öğrendim. Psikolojik rahatsızlığı vardı. Tedavi görüyordu. Biz böyle bir şeyi hiç beklemiyorduk. Bizim için çok kötü bir sürpriz oldu. Kendisini dün telefonla aradım, telefonu kapalı olduğu için görüşemedim. Sağ olsaydı keşke çok büyük hayırlar yapsaydı. Hayırlarına devam etseydi. Medarı iftiharımızdı. Hepimizin gurur kaynağıydı. Çok büyük kayıp. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Reklam
Reklam

İsmail Aydemir'in içine kapalı biri olduğunu ve duygularını belli etmediğini söyleyen teyzesi Gülhan Aydemir (60) ise haberi alınca çok kötü olduklarını kaydetti. Erkek kardeşinin eşi Semra Aydemir ise acılarının çok büyük olduğunu ifade ederek, "Acımız çok büyük. Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti. Çok acı, gerçekten çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdü. Çok büyük bir yıkım oldu bize. Büyük bir rahatsızlığı yoktu. İnsanlara yararlı olmak için canla başla koşturan birisiydi. Herkesin sevdiği bir insandı. Hiç böyle bir şey aklımıza gelmiyordu" diye konuştu.

Prof. Dr. İsmail Aydemir, yarın sabah Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde düzenlenecek törenin ardından, Adapazarı Orhan Camii'nde ikindi namazının ardından Serdivan aile kabristanlığında toprağa verilecek.