iOS 13 ile karanlık mod bu sefer gelebilir!

Apple’ın iOS 13 güncellemesi ile uzun zamandır beklenen karanlık mod seçeneğini sistem arayüzüne ekleyeceği söyleniyor. Apple’a yakın olan Mark Gurman’ın bu iddaları umarız doğru çıkar.

Apple, Haziran ayında düzenleyeceği WWDC 19 etkinliğinde merakla beklenen yeni iOS sürümünü tanıtacak. PC’lere rakip olmak için iPad’i geliştiren Apple’ın, yeni iOS sürümü ile yenilikleri iPad Pro modellerine kaydırması tahmin ediliyor. Apple’a yakınlığı ile bilinen Bloomberg yazarı Mark Gurman, bu tahminleri güçlendiren bir haber ile karşımıza çıktı.

Mark Gurman‘ın aktardıklarına göre; iOS 13 güncellemesi ile Apple, iPad Pro modellerine odaklanacak. Ayrıca bu güncelleme ile yaklaşık 4 yıldır beklenen karanlık mod seçeneği de sisteme eklenecek.

Reklam
Reklam

Özellikle iPhone X, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde OLED ekranda enerji tasarrufu sağlayacak olan karanlık temanın bu yıl gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Mark Gurman ayrıca; Apple’ın iPhone için 3D kamera sistemi üzerinde çalıştığını belirtiyor. USB-C bağlantı noktalı iPhone modelinin bu yıl geleceği de söylentiler arasında yer alıyor. Ünlü editöre göre; Live Photo özelliği iyileştirilecek ve süresi 6 saniyeye kadar çıkacak.

Son olarak 2. nesil Face ID ile daha hızlı yüz tanıyacak olan yeni iPhone’un Ultra Geniş Açılı Lens ile geleceğin altı çiziliyor.
iPhone Xs serisi ile umduğunu bulamayan Apple’ın, yeni özelliklerini 2019 yani bu yıl tanıtacağı iPhone modellerine ekleyeceği aşikar. Apple fark ettiyseniz, artık yeniliklerini “S” serisi yerine ana seride yapmaya başladı.

“S” modellerinde sadece işlemci ve çok da az olsa kamera gelişiyor. Bu yüzden iPhone satın alacakların artık “S” serisi yerine ana seriye yönelmeleri daha mantıklı görünüyor.

Anahtar Kelimeler: