iOS 7 hangi cihazlarda çalışacak?

Apple WWDC 2013 kapsamında mobil cihazları üzerinde kullanacağı yeni işletim sistemi iOS 7’yi tanıttı. Peki bu yeni işletim sistemi hangi Apple mobil cihazları üzerinde çalışacak?

Eğer bir Apple mobil cihaz kullanıcısıysanız (iPad veya iPhone) yeni işletim sistemi konusunda sabırsızlanmaya başlamalısınız. Fakat Apple tarafından resmi bir açıklama gelmese de bu yeni işletim sistemi iOS 7, en erken Kasım 2013 ayında kullanıcılarla buluşacak gibi gözüküyor. iOS 7 özellikle sunduğu yeni ve farklı arayüz ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kullanıcılara farklı bir mobil cihaz deneyimi sunacak olan yeni işletim sistemi Apple’ın şimdiye kadar pazara sunduğu bazı cihazlar üzerinde çalışmayacak.
iOS 7’nin destek listesine baktığımızda iPhone 3GS ve iPod touch 4G’nin olmadığını görüyoruz. Bu iki cihazın da iOS 6 desteği sunduğunu belirtelim. iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 ise bu yeni işletim sistemini destekleyecek ürünler arasında yer alıyor. iPad tarafında ise iPad 2, iPad 3, iPad mini ve iPad 4 bu yeni işletim sistemini destekleyecek. Tabii ki bu konuda farklı dinamiklerde bulunuyor. Örnek olarak Apple’ın AirDrop uygulaması iPhone 5, iPod touch 5G, iPad 4 ve iPad mini desteği sunacak. iTunes Radio ise tüm cihazlara destek sunacak. Filters in Photos uygulaması ise iPad 2 desteği sunmayacak. Filters in the Camera uygulaması ise sadece iPhone 5 ve iPod touch 5G üzerinde çalışacak.
[ **iOS 7 İşte Böyle Görünecek! Resim galerisini görmek için tıklayın**](http://www.scroll.com.tr/113292/ios-7-iste-boyle-gorunecek/)