iOS cihaz sahipleri neredeyse hep Online

iOS cihaz kullanıcılarının Android cihaz kullanıcılarına göre 7 kat daha fazla online zaman harcadıkları ortaya çıktı.

Net Applications’ın yayınladığı son raporlara göre iOS işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları Android işletim sistemine sahip cihaz kullanan kullanıcılardan 7 kat daha fazla online zaman harcıyor. Bu da demek oluyor ki iPhone ve iPad kullanıcıları neredeyse sürekli online zaman harcıyorlar.

Net Applications 40.000′den fazla siteyi izleyerek mobil cihaz trafiği verilerini ortaya koyuyor. Bu verilere göre mobil cihaz trafiği oluşturan cihazların %44.62′si Android, % 44.19′u ise iOS işletim sistemine sahip. Geri kalan yüzdelik dilimde ise diğer işletim sistemlerine sahip olan cihazlar yer alıyor.

Reklam
Reklam

Mobil cihaz trafiği verilerinde neredeyse başa baş olan iki dev platform kullanıcıları online olma süreleri kıyaslandığında ise iOS kullanıcılarının ezici bir üstünlüğü bulunuyor. iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarından 7 kat daha fazla online olarak bu alanda oldukça iddialı.

iOS cihaz sahiplerinin neden Android cihaz sahiplerinden 7 kat daha fazla online olduğunu daha iyi anlayabilmek için Akıllı telefon piyasasında satılan cihazlara göz atmak yeterli olacaktır. Öncelikle Android kanadında daha çok giriş ve orta seviye cihazların satıldığı ve pazardadaha büyük bir paya sahip olduğunu görmek mümkün. Bu da Android cihaz kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun giriş ve orta seviye kullanıcılar olduğunu yani, internette belli başlı sitelerde ve uygulamalarda yer aldıkları anlamına geliyor.

iOS kanadında yer alan cihazlar ise tam anlamıyla üst seviye kullanıcılara hitap etmeleri ile dikkat çekiyor. Bu da iOS cihaz kullanıcılarının doğal olarak daha fazla online zaman harcamaları sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu noktada reklam verenlerin daha çok iOS platformunu tercih etmeleri de anlaşılabilir bir strateji olarak karşımıza çıkıyor.

Reklam
Reklam