iOS İpuçları: Seçimi Seslendirme Özelliği

iPad, iPod touch ve iPad için büyük kolaylık...

iOS cihazınızda herhangi bir yazıyı veya kelimeyi seçip notlara veya başka bir yere kopyalayabilirsiniz. Ancak kopyalama veya kesme işlemi dışında seçili olanı sesli olarak dinleme imkanınız da var. iOS’un bu özelliğinin nasıl olduğuna birlikte bakalım.
iPad, iPod touch veya iPad’te seçmiş olduğunuz kelime veya yazıyı kolay bir şekilde cihaz tarafından seslendirilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ayarlar genelden erişilebilirlikteki “Seçimi Seslendir” seçeneğini açmak. Bu seçeneği aktif ettiğiniz zaman seçmiş olduğunuz kelime veya yazıda kopyala dışında seslendir düğmesi çıkıyor. Seslendire tıkladığınız zaman cihazınız seçili olan kelimeyi seslendirmeye başlıyor. Ayrıca seslendirme esnasında duraklata basarak seslendirmeyi durdurabilirsiniz. Seçimi seslendir özelliğinde konuşma hızını ayarlayabilir, seslendirilen sözcükleri vurgulayabilir ve ekstra olarak farklı diyalektleri de seçebilirsiniz.
**Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Seçimi Seslendir**
Bu özellik Türkçe dışında İngilizce, Fransızca, İspanyolca gibi farklı dillerdeki yazıları veya kelimeleri de seslendirebiliyor. Bu şekilde yazılanları dinleyebilir, yabancı dildeki herhangi bir kelimenin nasıl telaffuz edildiğini de öğrenebilirsiniz. iOS’ta yer alan özelliklerle ilgili ipuçlarımıza başka yazılarda devam edeceğiz.
[Samsung Galaxy S4′e Hazır mısınız?](http://www.scroll.com.tr/106359/samsung-galaxy-s4e-hazir-misiniz/)