İP Genel Başkan Yardımcısı gözaltında

Ergenekon Soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz, Antalya'daki yazlığında gözaltına alındı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz, Ergenekon Soruşturması kapsamında, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'ndeki yazlığında bu sabah gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Cengiz, Antalya'ya getirildi.

KOM Şubesi'nde tutulan Cengiz, kelepçesiz olarak sağlık raporu alınması için Antalya Adliyesi'ne götürüldü. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz, çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine, “Ergenekon'dan dolayı” cevabını verdi. Cengiz, kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların İstanbul'da netlik kazanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Emniyet yetkilileri, Ankara Sıhhiye'deki ofisinde de arama yapılan Cengiz'in öğleden sonra uçakla İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

DHA