İP, seçmen kütüklerinin iptali için Danıştay'a dava açtı

ANKARA (ANKA) – İşçi Partisi, 29 Mart Yerel Seçimlerinde kullanılacak seçmen kütüklerinin iptali için Danıştay'a dava açtı.

İP'nin dava dilekçesi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey ve partililer tarafından bugün Danıştay'a verildi. Özbey, burada yaptığı açıklamada, Danıştay'ın seçimleri tartışmalı ve şaibeli hale getireceği açık olan seçmen kütüklerinin gerçeğe uygun olmayan düzenlemesine olanak tanıyan Yüksek Seçim Kurulu ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan 5 Eylül 2008 tarihli protokolü iptal etmesi gerektiğini söyledi. Danıştay'ın yine Anayasaya aykırı hükümlerden oluşan 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurması gerektiğini ifade eden Özbey, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Seçmen kütükleri iptal edildiğinde, seçim takviminin etkilenmemesi söz konusu değildir. Yüksek Seçim Kurulu'nun denetim ve yönetimi altında, referandumda kullanılan seçmen kütükleri güncelleştirilerek, süresinde, güvenli, dürüst bir seçim yapılması mümkündür."