iPad 2′nin fiyatı düşecek mi?

Apple, ürünleriyle yüksek fiyat segmentine hitap etme geleneğini yıllardır sürdürüyor.

Bunu Mac, iPad, iPhone gibi ürünlerde görmek mümkün. Fakat firma ucuz ürünler üretmese de bir şekilde bu segmente girmeyi başarıyor.

Apple’ın ucuz ürünlerine baktığımızda 49 dolara satılan iPod Shuffle ve kontratla birlikte ücretsiz verilen iPhone 3GS’i örnek gösterebiliriz. Özellikle iPhone konusunda izlenen strateji, Apple’ın aslında ucuz segmente göz diktiğinin bir göstergesi. 2009 yılın satışa sunulan iPhone 3GS’in ardından iPhone 4 ve iPhone 4S geldi fakat Apple 2 yıllık cihazını piyasadan kaldırmadı. Bunun yerine fiyatını düşürerek ‘Ucuz iPhone’ olarak satmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

İddialara göre aynı strateji iPad’de de yaşanacak. İlk iPad’i 2010 yılında piyasaya süren Apple, 2011 yılında da iPad 2 ile pazarın lideri oldu. 2012’de de iPad’in karşısına bir rakip çıkması zor görünüyor. Ancak 2012 sonu ya da 2013’te Apple, düşüş yaşayabilir. Bunun sinyallerini ise 199 dolara satılan Amazon Kindle Fire veriyor. Henüz iPad seviyesinde olmasa da ucuz tablete olan ilgi yüksek.

Bu sebeple Apple’ın da ileride ‘ucuz iPad’ fikrini gündeme alacağı söyleniyor. 499 dolara satılan iPad 2’nin, iPad 3’ün gelişiyle birlikte 100 dolar ucuzlayarak satışta kalacağı belirtiliyor. Fakat bu rakam rekabet için yeterli olmayabilir. Bu sebeple iPad 2’nin 349 hatta 299 dolar seviyesine kadar inmesi gerekebilir. Apple’ın da bu hamleyi plan dahilinde tuttuğu konuşuluyor.

Apple, iPad 2’yi piyasaya sürdüğünde iPad satışlarına nokta koymuştu. 2012’nin ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen iPad 3 ile Apple’ın planları hakkında da bilgi sahibi olabiliriz. Eğer iPad 2 satışta kalırsa gelecekte daha ucuz iPad’ler görebileceğimizin sinyali olacaktır.

Reklam
Reklam

[

****](http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/2012-ultrabook-yili-olacak/)