iPad Etkinliği 22 Ekim’de mi?

Apple’ın yeni iPad’lerini tanıtacağı etkinlik için daha önce farklı tarihler ileri sürülmüştü. Yeni iddialar ise 22 Ekim’i gösteriyor.

Apple’ın 10 Eylül’de düzenlediği etkinlikte iPhone 5S ve 5C tanıtıldı. Bununla birlikte yeni iPad’lerin akıbeti oldukça merak ediliyordu. AllThingsD sitesine göre iPad etkinliği 22 Ekim salı günü gerçekleşecek. iPad 5 ve iPad mini 2′ye yoğunlaşacak olan etkinlikte yeni Mac Pro ve OS X Mavericks işletim sisteminin de yer alacağı belirtiliyor. Apple resmi tarihi açıklamadı, ama tahminler söz konusu olduğunda AllThingsD’in bu konuda sağlam bir sicili var. Ayrıca Apple resmi etkinlik tarihini genelde 1 hafta önce duyuruyor. Bu açıdan bakarsak gelecek hafta davetiyeler basına gönderilebilir. The Loop’tan Jim Dalrymple’ın ünlü evet teyidi de 22 Ekim’i işaret ediyor.

Reklam
Reklam

iPad 5′in iPad mini tasarımında, önceki nesil iPad’lere göre daha ince ve hafif olması bekleniyor. Ayrıca 64 bitlik A7 işlemcisi ve gelişmiş kamera ile geleceği tahmin ediliyor. iPad mini 2′nin de retina ekran, A7 işlemci ve 8 megapiksel kameraya sahip olacağı ileri sürülüyor. Bunlara rağmen yeni nesil iPad mini’nin şüpheli durumları var. Son söylentilere göre iPad mini 2′yi sınırlı üretimden dolayı 2014 yılına kadar göremeyebiliriz. Tüm sorular ise etkinlikte cevaplanacak.