iPad kan kaybediyor

Tablet bilgisayar pazarındaki hızlı yükseliş sürüyor. Android yavaş yavaş iPad’in tahtını tehdit etmeye başlamış durumda.

İşte rekabetteki son durum:
Tablet bilgisayarlar pazarındaki kıyasıya rekabet sert bir şekilde devam ediyor. Özellikle Android’li tablet üreticilerinin iPad’i alt etmek adına hamleleri ve Windows 8 RT yüklü tabletlerin pazara yavaş yavaş ağırlığını koymaya başlaması, ilerleyen süreçte çok daha kanlı bir mücadelenin yaşanacağına işaret ediyor.
IDC (International Data Corporation) tarafından açıklanan rakamlara göre 2012’nin son çeyreği itibariyle tablet bilgisayar satışları rekor kırarak 52.5 Milyon’a ulaştı. Bu rakam ile birlikte pazardaki çeyrek dönemlik büyüme bir önceki yıla kıyasla %75.3 olarak gerçekleşmiş oldu. (2011’in son çeyreği için tablet satışları 29.9 Milyon)
Tablet bilgisayar pazarının lideri olan Apple, 2012’nin son çeyreği içinde 22.9 Milyon adet iPad satışı gerçekleştirerek %48.1’lik bir büyüme rakamı elde etmeyi başarmış. Buna karşın Android’li tablet satışlarının hızlı artışı Apple’ın Pazar payını biraz geriletmişe benziyor. 2011’de pazarın %51.7’sine hakim olan iPad, 2012 sonunda %43.6’ya geriledi.
Tablet bilgisayarlar dünyasının en dikkat çekici ismi ise Samsung. Satış hacmini yıllık bazda %263 büyüten Güney Koreli üretici, 7.9 Milyon adet Android’li ve Windows 8’li tablet satmış.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/103056/aman-dikkat-bu-mail-sizi-yakmasin/)