İP'den "Karargah Evleri" açıklaması

ANKARA (İHA) - Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın başlattığı 'Karargah Evleri' soruşturması kapsamında İstanbul'da 3, Ankara'da 2 subay ile İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Gültekin'in gözaltına alınması ile ilgili açıklama yapan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbeyn, bu soruşturmanın bitmesini herkesten önce İşçi Partisi'nin istediğini söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da 3, Ankara'da 2 subay ile İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Ankara Terörle Mücadele ekiplerince akşam saatlerinde Batıkent'te bulunan evinde gözaltına alınan Gültekin, askeri savcının talimatı üzerine Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'na teslim edildi.

Reklam
Reklam

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Öbeyn İşçi Partisi Genel Başkanlığı önünde bir grup parti üyesi ile birlikte açıklama yaptı. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Gültekin, bu akşam saat 20.00'da evinin önünde ifadesi alınmak üzere Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldüğünü belirten Özbeyn, yapılan girişimler sonucunda Gültekin'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın askeri savcının talimatıyla ifadesi alınmak üzere hazır bulundurulmasının istendiğini söyledi. Gültekin ile birlikte 5
kişinin daha gözaltına alınmak üzere askeri savcılık tarafından talimat verildiğini öğrendiklerini ifade eden Özbeyn, Gültekin'in şuanda Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda bulunduğunu ve sabah saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ifade vereceğini kaydetti. Askeri savcı ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Ösbeyn, "Soruşturmanın 2005-2006 yıllarından buyana Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda 'Karargah Evleri olarak anılan soruşturmayla ilgili olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Ergenekon tertibi kapsamında birçok şema üretilmiştir. Bu şemalardan birisi de Ergenekon davası dosyası içerisinde bulunan 'Karargah Evleri' uydurmasıdır. Bu şemada, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Gültekin'inden çeşitli subay, askeri öğrenci ilgili ilgisiz bir sürü kişi bulunmaktadır. Askeri savcılık bu hususu soruşturmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Ergenekon tertibinin İstanbul'da kurulduğunu belirten Özbeyn, "Ergenekon tertibinin İstanbul dışında başka bir hukuk merkezi ve başka bir hukuk gücü tarafından hukuk kapsamında yürütülmesi önemlidir. Bu itibarla İşçi Partisi olarak bu tür suçlamaların sonuna kadar açığa kavuşması için gereken her türlü çabayı yaptık. Bu soruşturmanın bitirilmesini herkesten önce İşçi Partisi istemektedir. Soruşturmanın tamamlanması bakımından olumlu bir gelişme olarak görüyorum" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in akşam saatlerinde gözaltına alınmasının yanlış olduğunu ifade eden Özbeyn, askeri savcıyla ile yapılan görüşmelerde kendilerini bu konuda haklı bulduğunu ancak, farklı bir muamele yapmamak adına Gültekin'i bu saatte ifade almaya çağrıldığını kaydetti.