İpek halıcılık kursunu bitiren 13 kadından 11'i iş sahibi oldu

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Altın İplik Halı'nın birlikte düzenlediği 'İpek Halı...

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Altın İplik Halı'nın birlikte düzenlediği 'İpek Halı Dokumacılığı' kursunu tamamlayan 13 kursiyerden 11'inin aynı firmada işe başlayacağı bildirildi.
Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işbirliği yapılan turizm firmalarıyla birlikte mesleki eğitim kursları düzenledi.
Kursun uygulama aşamasında kursiyerleri yerinde ziyaret eden Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, kursiyer cep harçlığı, genel sağlık sigortası primleri, yükleniciye ödenen eğitim giderleri ve kurs sonu istihdamlarında işe alınan kursiyerlerin sigortasının devlet tarafından karşılanması gibi teşviklerle unutulmaya yüz tutmuş meslekleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
İl Müdürlüğü ve Altın İplik Halı ile işbirliği yapılarak açılan ve yaklaşık 4 ay süren 'İpek Halı Dokumacılığı' kursunun 13 kişiyle tamamlandığını kaydeden Temel, kurs sürecince halı dokuma tezgâhlarında pratik eğitim alan kursiyerlerden 11’ine yine aynı firmada istihdam sağlandığını belirtti.
Temel, kursiyerlerin kurs hakkındaki görüşlerine başvurarak, beklentilerini, dilek ve temennilerini dinleme fırsatı buldu. Yaptıkları işin kendileri için hem iş hem hobi olduğunu belirten bayan kursiyerler, ayrıca geçmişten beri süregelen bu mesleği öğrenmenin ve uygulamanın gurur verici olduğunu ifade etti.
İlhan Temel, fırsat buldukça bölgeye özgü doğal yapı taşının işlenmesine yönelik olarak taş işleme ve restorasyon mesleğinde kurs açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz