İpek Kağıt´a çevre ödülü

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, İpek Kağıt Altınova üretim tesisine ´Çevreci Tesis Ödülü´ verdi.

Sağlıklı şehirlerin oluşturulması için kentlere öncülük eden; Altınova Belediyesi’nin de üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nin girişimiyle başlatılan Çevreci Tesis Ödülleri, İstanbul The Four Seans Bosphorus Oteli’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla sahiplerini buldu.

GEÇEN YIL DA İSO’DAN ÖDÜL ALMIŞTI

İpek Kağıt’ın Altınova'daki üretim tesisi; sanayi tesislerinin arıtma konusunda duyarlılığının artmasını sağlamak, teşvik etmek, çevreye saygılı ve çevre konusunda yatırım yapan işletmeleri ödüllendirmek amacıyla her yıl Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından verilen Çevreci Tesis Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

İpek Kağıt, 2012 yılında da çevre ile ilgili İSO Çevre Dostu Ürün ödülünü almıştı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Ödül törenine İpek Kağıt yöneticileriyle birlikte katılan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Üyesi olduğumuz Sağlıklı Kentler Birliğinin kriterleri doğrultusunda belediyemiz sınırlarında bulunan İpek Kağıt A.Ş.’nin belediyemiz tarafından değerlendirilip (İmar Planları, İşyeri Açma Çalışma Ruhsatları, Yapı Kullanım İzinleri, ÇED belgeleri Atıksu Deşarj İzinleri, Emisyon İzinleri, İtfaiye Raporları İşletme belgeleri, Geçişyolu İzin Belgeleri dahil olmak üzere) Çevreci tesis taahhüdünde de bulunup Sağlıklı Kentler Birliğine bildirdik. İpek Kağıt, 119 tesisten 36 Çevreci tesis arasına girerek Altınova İlçesinin Yalova İlinin ve Türkiye’nin gururu olmuştur” diye konuştu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği hakkında

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) tarafından başlatılan ve gelişen “Sağlıklı Kentler” hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi için 3 Şubat 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 10 belediye ile birlikte kuruldu. Şu an 46 üye belediyeden oluşan birlik, Türkiye’de yaşanabilir ve sağlıklı kentler oluşturmayı hedefliyor. Sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak ve çevreye olan duyarlılığı artırma amacı ile çalışan birlik, İmar Planı, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Yapı Kullanma İzni, ÇED, Atık Su Deşarj İzni, Emisyon İzni, İtfaiye Raporu, İşletme Belgesi, Geçiş Yolu İzin belgesine göre tesisleri inceliyor. Tesislerde, ayrıca atık su deşarjlarının ve laboratuvar testlerinin de incelenmesi sonucunda çevreye zarar vermeyen, yeşil kentlerin korunmasına katkıda bulunan şirketleri çevreci tesis olarak ödüllendiriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz