İpek Yolu Çocukları Ormanı Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çocuklar için hizmet veren Belediye Anaokulu...

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çocuklar için hizmet veren Belediye Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Umut Anaokulu ve Mutlu Anaokulu, Çocuk Sanat Merkezi, Çocuk Korosu, Çocuk Ritm Grubu öğrencileri, iki yıldır doğa ve çevreyi korumak, bilinç uyandırmak için ağaçlandırma çalışması yapıyor.

Bu yıl da yaklaşık 500 çocuğun katılımı ile yapılacak ağaçlandırma çalışmaları Taşlıca Ağaçlandırma alanında yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandığında İpek Yolu Çocukları Ormanı adı verilecek alana kızılçam fidanlarıının dikileceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, “İki yıldır Belediyemiz Fen İşleri Daire Başkanlığının katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl daha çok çocukla katılıyoruz. Sadece kendi bünyemizde çocuklara hizmet veren birimler değil, konuk Anaokullarının da olacağı bu yıl ki ağaçlandırma çalışmalarımızda Sloganımızı ‘Ormanlarımız, Tarihimiz ve Kültürümüz en büyük servetimiz’ olarak belirledik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza doğayı sevmeyi ve korumayı öğretmek, doğa ve çevre sevgisi ile ilgili bilinç oluşturmak, minik ellerin dikeceği fidanların onlarla birlikte büyüdüğünü görmek mutluluk verici olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Anaokullarında yapılan etkinlikte çocuklara ağaç ve doğa sevgisi 100 gün projeleriyle anlatıldı. Ağaçlandırma çalışmalarında da çocuklar 100 gün projelerinin sonuçlanmasını bir bayram havasında kutlanarak, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar.

Çocukların söylediği orman şarkıları ve şiirleriyle başlayan ağaç dikme şenliğinde çocukların yüzleri boyandı, şekerler ve balonlar dağıtılarak eğlenen çocuklar kendi kurdukları ormanın içerisinde piknik yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz