İpekyolu Kalkınma Ajansı 2012 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

TRC1 Düzey 2 Bölgesi İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 2012 yılı 2. Olağan Toplantısı, Kalkınma...

TRC1 Düzey 2 Bölgesi İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 2012 yılı 2. Olağan Toplantısı, Kalkınma Kurulu Başkanı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun başkanlığında yapıldı.

Gaziantep Grand Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden yaklaşık 75 temsilci katılım sağladı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Dönem Başkanı GAÜN Rektörü Prof. M. Yavuz Coşkun'un açılış konuşması ile başlayan toplantı, Kalkınma Kurulu Katip Üyesi Adıyaman Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Emin Yağımlı tarafından 2012 Yılı I. Kalkınma Kurulu Toplantısı'nın Sonuç Bildirgesi'nin okunması ile devam etti. Ardından İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan da, ajansa ait kurumsal bilgiler ve genel sekreterlik faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Sunumunda ajansın 2012 yılında şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler ve 2013 yılı taslak çalışma programı ile bütçesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Özkan, 2013 yılında uygulanması planlanan Destek Programları hakkında bilgiler vererek sunumunu tamamladı.

Reklam
Reklam

Son olarak, İpekyolu Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Sezen Genç, toplantının ana gündem maddesini oluşturan Onuncu Kalkınma Planı (OKP) ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış oturumunun ardından 3 eş zamanlı oturumda gerçekleştirilen il çalıştaylarına geçilirken, bu çalıştaylarda Türkiye'nin ve TRC1 Bölgesi'nin kalkınması için en önemli 5 tematik alan ve buna bağlı hedef ve stratejiler belirlenmeye çalışıldı.

Toplantı, çalıştaylardan elde edilecek çıktıların bir rapor haline getirilerek Kalkınma Bakanlığı'na sunulacağının ve bölgesel paydaşlarla paylaşılacağının ifade edilmesinin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: