İpekyolu Kalkınma Ajansı, Yeni Yılda Da Mali Destekle Bölgeyi Kalkındıracak

Geçtiğimiz 2 yılda 151 projeye toplam 36 milyon TL hibe desteği sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı,...

Geçtiğimiz 2 yılda 151 projeye toplam 36 milyon TL hibe desteği sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı, bu rakamı 2013 Mali Destek Programı kapsamında 19 milyon TL olarak belirledi. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, özel ve kamu sektörüne yönelik planladığı 2 destek programı 23 Kasım tarihinde başlayacak, 28 Ocak 2013'te sona erecek.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, bu yıl 4 ayrı program kapsamında destek vereceklerini söyledi. Özkan, ''İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak son iki yılda bölgeye 36 milyon TL kaynak aktardık. Bu yıl da 4 ayrı programla bölgeye 19 milyon TL kaynak aktaracağız. Ekonomik kalkınma mali destek programı ile TRC1 Bölgesi’nin rekabet gücünü artıracak ve sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak sektörlerde Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma çalışmalarının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularında destek verilecek." dedi.

Reklam
Reklam

Adıyaman ve Kilis illerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması için çalışılacağının altını çizen Özkan, "Bu amaç doğrultusunda, hayvancılık faaliyetlerinde Ar-Ge, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim çalışmalarının geliştirilmesi, organik tarımın ve iyi tarım uygulamalarının, tarımsal üretimde alternatif enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, yöresel ürünler ve el sanatlarının markalaşma, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim, endüstrileşme çalışmalarının geliştirilmesi konularında destek verilecek. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile bölgenin insan kaynakları ve sosyal sermayesinin geliştirilerek sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması hedefleniyor." diye konuştu.

Özkan; şehre göçle gelen insanları odak alarak, bölgede sosyal uyum ve entegrasyonun sağlanması, dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımının sağlanması ve okul öncesi eğitim konularında destek verileceğini belirtti. Özkan, son olarak Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ile bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak turizme yönelik altyapı ve sosyal donatının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: