İpekyolu Perakendeciler Derneği, yerel marketlerin sesi olacak

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis illerindeki yerel marketler, bundan böyle İpekyolu Perakendeciler Derneği olarak...

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis illerindeki yerel marketler, bundan böyle İpekyolu Perakendeciler Derneği olarak Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösterecek.
5 kentte bulunan yerel marketlerin temsilcilerinin bir araya geldiği tanıtım ve üye kayıt toplantısı Sistemli Market'in restorantında gerçekleşti. İpekyolu PERDER Başkanı Vedat Cergibozan, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan kentlerin bir araya gelmesi ile oluşan derneğe bu ismi verdiklerini belirtti. PERDER’in Gaziantep’te 13. Şubesini kurduklarını belirten Cergibozan, “Dernekleşme adına bir eksiklik yaşıyorduk. Şimdi bu eksikliği gidermiş olduk. Dernekleşmenin değeri önümüzdeki yıllarda hızla artacak. Bundan sonra güçlerimizi birleştirip daha güzel ve kaliteli hizmetler yapacağız. Sorunlarımızı masaya yatırıp daha derli toplu bir çözüm yolu bulacağımızı umuyorum." diye konuştu.
Yabancı sermayelerin Türkiye’ye boş yere gelmediğini, kendilerinin sermayesini alıp yurt dışına götürdüğünü ifade eden Cergibozan, "Bizim yerli marketlerimiz kazandıklarını yine ülkesine ve kentine yatırım yapıyor. Ama yabancı marketler kazandıklarını yurt dışına çıkartıyor. Onun için biz de burada tercihlerimizi daha iyi kullanmalıyız. Kendi yerli malımıza ve kuruluşlarımıza sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Eğitim Danışmanı Ekrem Işık ise ulusal marketleri büyükşehirlerde kendilerinin karşısına dikmeye başladıklarını söyledi. Bunlardan birisinin de Gaziantep’te yaşandığını vurgulayan Işık, “Biz bu yola çıkarken gündemi belirleyen bir dernek mi olacağız yoksa gündeme uyan bir dernek mi olacağız diye çıktık. Biz gündemi belirleyen bir dernek olmak istiyoruz. Perakende ve gıda yasalarında artık güçlü bir oyuncu olduklarını, güçlerine güç katarak her geçen gün daha da büyüdüklerini aktaran Işık, bugün itibariyle 61 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Işık, “Yerel marketler olarak artık sesimizi hem Ankara’da hem de dünyada duyuruyoruz. Dernekleşme çok önemli. Bu önemi biliyoruz ve devam ettireceğiz. Birlikte kuvvet doğdu. Yerel marketlerini gücünü bir arada toplamaya devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz