iPhone 14 ile roller coaster'a binenler şok yaşadı! Olan biteni gerçek bir acil durum sandı

iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliği, herhangi bir kaza yaşanması durumunda bunu algılıyor ve acil durum araması yapabiliyor. Ancak lunaparkların vazgeçilmezi roller coaster'lar, iPhone 14'ün yeni trafik kazası algılama özelliğini aldatıyor gibi görünüyor. Heyecan verici sürüşleri de algılayan bu özellik, eğlendiğiniz bir anı gerçek bir acil durum sanabiliyor.

Apple, iPhone 14 ailesine ve yeni Apple Watch Series 8, Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra modellerine trafik kazası algılama özelliği ekledi. Birçok kişi tarafından oldukça yararlı bulunan bu özellikte sensörler bir kaza geçirdiğinizi algılarsa, iPhone'unuzda bir uyarı çıkarıyor ve 20 saniye içinde kapatmazsanız acil servisi aramaya başlıyor. Fakat bu özelliğin beklenmedik bir sorun ortaya çıkartarak roller coaster'lara binen iPhone 14 kullanıcılarını pişman ettiği ortaya çıktı.

TRAFİK KAZASI ALGILAMA ÖZELLİĞİNİN KAFASI KARIŞIYOR

The Wall Street Journal'dan bir rapora göre, lunaparkların vazgeçilmezi olan roller coaster'larda iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliğinin kafası karışıyor. Özellik, virajları, dönüşleri ve sert frenlemeyi gerçek bir acil durum sanıyor.

Reklam
Reklam

"BU iPHONE'UN SAHİBİ CİDDİ BİR ARABA KAZASI GEÇİRDİ" DEDİ AMA...

WSJ muhabiri Joanna Stern, Twitter hesabından bir iPhone 14 sahibinin bir roller coaster'dayken yaptığı acil durum çağrılarından birinden bir örnek paylaştı. Çağrıda özelliğin "Bu iPhone'un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi" dediği duyuluyor. Ancak sahibi sadece roller coaster'daydı.

Stern tam olarak şunları söyledi:

*"iPhone 14 satışa çıktığından beri Kings Island eğlence parkının yakınındaki 911 merkezi en az altı telefon aldı:

"Bu iPhone'un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi..."

Sadece, sahibi bir roller coaster'daydı."

Anahtar Kelimeler: