iPhone 5 ne kadar ince olacak?

Çin’de bir gazete, yeni iPhone’un mevcut modellere göre daha ince olacağını yazdı.

Eylül ayı içerisinde tanıtılması beklenen yeni iPhone, Çin’de de büyük merakla bekleniyor. Özellikle geçtiğimiz yıl iPhone’a büyük ilgi gösteren Çinliler, bu yıl da milyonlarca iPhone alacak potansiyele sahip. Aynı zamanda Çin, iPhone’un üretim merkezi konumunda ve bu sebeple iddiaların kaynağı genelde Çin oluyor.

Çin’de yayın yapan gazete, yeni iPhone’un daha ince olacağına dair bilgiler elde ettiklerini söylüyor. Her noktada aynı kalınlığa sahip yani iPhone 4/4S’te olduğu gibi çıkıntısız bir tasarımla geleceği söylenen ürünün, 7.6mm alınlığında olacağı belirtilyor. Bu da 9.3mm olan mevcut iPhone 4/4S’ten 1.7mm daha ince demek.

Reklam
Reklam

Bu incelik (eğer gerçek olursa) iPhone kullanıcıları için kayda değer bir gelişme olacaktır. Ancak pazarda şimdiden 6.2 mm kalınlığındaki ZTE Athena dünyanın en ince akıllı telefonu olarak Apple’ın önünde. Ayrıca inceliğin batarya ömrüne yapacağı etki de merak konusu. Zaten pil konusunda eleştirilen iPhone’ların incelme uğruna daha küçük bir pil kullanması kabul edilemez.

Ekranının 4 inç boyutuna çıkması ve 7.6mm kalınlıkla birlikte iddialara konu olan iPhone ergonomik açıdan oldukça farklı olacak gibi görünüyor.

[

**Nikon’dan 2 Yeni Fotoğraf Makinesi

**](http://www.scroll.com.tr/87821/nikondan-2-yeni-fotograf-makinesi/)