iPhone 5 ve iPad 3’ün işlemcisi hazır

Samsung ve Apple son dönemde patent davalarıyla karşı karşıya geliyor.

Apple’ın Galaxy ürünlerine karşı açtığı davalar Samsung’a ciddi bir darbe vurdu. Güney Koreli firma buna karşılık olarak iPhone 4S’in satışlarına tedbir koydurmak için savaşıyor.

Ancak patentler konusunda birbirlerine savaş açan iki firma, aslında sıkı iş ortakları. Samsung, Apple ürünlerindeki hafıza modülleri ve işlemcilerin üretimini yapıyor. iPhone 4 ve iPad’de kullanılan A4 ile iPhone 4S ve iPad 2’de kullanılan A5 işlemcinin üretimini de Samsung üstlenmiş durumda.

Son dönemde Apple’ın yeni işlemciler için farklı bir ortak aradığı konuşuluyordu. Bu sebeple Tayvanlı TSMC ile görüşmeler yapıldığı belirtilmişti. Ancak son gelen bilgiler TSMC’nin sadece küçük bir rol üstleneceği yönünde. Dolayısıyla Apple’ın yeni işlemcilerini de Samsung üretecek.

Reklam
Reklam

2012’de piyasaya çıkması beklenen iPad 3’te kullanılacak Apple A6, Samsung’un 24nm üretim sürecinden çıkacak ve 4 çekirdeğe sahip olacak. Bu işlemci sayesinde iPad 3’ün iPad 2’ye oranla 2 kat daha hızlı olacağı tahmin ediliyor. Apple’ın bu işlemci için çalışmalarını tamamladığı ve test üretiminin başladığı da gelen bilgiler arasında.

Bu arada Samsung, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Steve Jobs’a karşı da samimi bir yaklaşım sergilemiş. ABD’de bir kilisede düzenlenen anma törenine Samsung COO’su Lee Jae-yong da katılmış. Aynı zamanda Samsung Başkanının oğlu olan Jae-yong’un yeni Apple CEO’su Tim Cook ile de yakın ilişkileri bulunuyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/ttnet-sayfa/haftanin-en-cok-oynanan-oyunlari-2/)