iPhone 5S Evsizlere İş İmkanı Oldu

Apple fanatiklerinin oluşturduğu ünlü iPhone sıraları bakın evsiz insanlar için umut kapısına nasıl da dönüştü.

Teknoloji tutkunlarının, iPhone için oluşturdukları kuyruklar artık geleneksel hale geldi. Apple, iPhone 5S’in stok sayısını az tutunca mağazalarda her kullanıcıya günde bir telefon kuralı getirildi. Kuyruklar her zamankinden daha uzun hale geldi. Bazı uyanık karaborsacı ve kullanıcılar, kuyrukta bekleme derdinden kurtulmak için ilginç bir yöntem kullanıyor.

Uzayıp giden kuyruklarda, sık sık evsizleri görmek mümkün oluyor. Günde 20 dolar karşılığında evsizler, başkaları adına kuyrukta saatlerce bekleyerek iPhone 5S satın alıyor. Karaborsacılar, günlük satış kotasını sıraya koydukları evsizler kadar artırırken, teknoloji tutkunları da işlerinden güçlerinden olmayarak telefonlarına sahip oluyor.

Reklam
Reklam

ABD’de giderek yaygınlaşan bu yöntem Apple Store’ların önünde bekleyen evsizlerin sayısını artırdı. Bir karaborsacı, 100 evsizi günlük 20 dolardan kiralayarak elindeki stokların sayısını artırdı. Öte yandan Apple Store önünde duran evsizler, ismini bilmedikleri kara borsacının söz verilen parayı ödemediğinden şikayet ediyor. Evsizler arada bu tarz kötü muamelelere maruz kalsalar da kendilerine sunulan iş imkanından memnunlar. (cioturk.com)