iPhone 6 dedikoduları yeniden hortladı

Hakkında iddialar devam eden iPhone 6 hakkındaki eski söylentilerin bazıları tekrardan alevlendi. iPhone 6′da IGZO ekran ve 13 megapiksel kamera olabilir.

iPhone 6 hakkında söylentiler bitmek bilmiyor. Hatta eski bazı iddialar tekrardan gündeme gelmeye başladı. Bunlara bakacak olursak iPhone 6′da IGZO ekran teknolojisinin kullanılabileceği belirtiliyor. Bazı kaynaklar 2014 model MacBook’larda ve iPad’lerde IGZO’nun kullanılacağını belirtmişti. Hatta bu konuda Apple’ın, LG ve Sharp’la görüşmelere başlandığı söylenmişti. Bununla birlikte IGZO’nun MacBook, iPad’le sınırlı kalmadan iPhone’da da olabileceği ileri sürülüyor. Tabii ki bu söylenenler için halen kesin bir bilgi yok. Apple’ın IGZO’ya yönelmesindeki ana sebeplerden birisi ise IGZO’nun enerji konusunda oldukça verimli olması gösteriliyor. iPhone 6′nın 4 inç’ten daha büyük ekranla geleceği ve hatta 1080p çözünürlük sunacağı dedikoduları da var. Zaten Apple’ın büyük ekranları tedarikçilerinden temin ettiği ve test ettiği söylentileri de geçtiğimiz zamanlarda söylenmişti.

Reklam
Reklam

Diğer yandan kamera konusundaki bazı eski iddialar yeniden söylenmeye başlandı. iPhone 6′da 13 megapiksellik kamera kullanılacağı yorumları yapılıyor. Apple’ın her yeni iPhone’la birlikte kamerayı geliştirmesi 13 megapikselin olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca ekonomi gözlemcileri pazardaki rakip akıllı telefonların daha yüksek megapikselli kameralar sunmasının Apple’ı bu yöne iteceğini belirtiyor.

iPhone 6′nın tabii ki tam olarak neler sunacağını bilemiyoruz. Birçok eleştirmen iPhone 5S’teki geliştirmelerin iPhone 6 için bir adım olduğunu ve iPhone 6 ile birlikte iPhone serisinde devrim olacağını düşünüyor. Şimdilik söylenenler bunlarla sınırlı gelişmeler oldukça sitemizden sizlere bildireceğiz.