iPhone Avrupa’da yasaklanıyor mu?

Almanya’da yer alan Mannheim mahkemesi, Apple’ın mobil cihazlarını yasaklamaya hazırlıyor.

İddiaya göre Apple, Motorola’nın kablosuz haberleşme alanındaki iki patentini ihlal etmiş.

Hatırlayanlar bilir. Apple, aylardır HTC ve Samsung gibi üreticilerle, patent ihlali dolaysıyla mahkemelerde hesaplaşıyor. Açılan davalar Android dünyasında büyük tepkilere yol açmıştı. Karşı taraf elbette Apple’a dava açtı. Ama o davalar çok bir işe yaramadı. Ta ki Motorola işin içine girene kadar.

Google tarafından satın alınan Motorola, Almanya’nın Mannheim mahkemesinde Apple’a patent ihlali yüzünden dava açtı. Kablosuz haberleşme alanında patentlerinin kullanıldığını düşünen Motorola, Apple’ı çok zor durumda bırakacak gibi.

Reklam
Reklam

Mahkemenin Hakimleri iddianameyi haklı buldular ve bu patentleri kullanan Apple cihazlarının Almanya’da satılmaması gerektiğini söylediler. Apple cephesi çıkacak nihai kararın kendilerini etkilemeyeceğini düşünüyor. Çünkü Almanya’da açılan dava ABD’de konumlanan Apple Inc şirketini kapsıyor. Oysa Almanya’da Apple’ın adı Apple GmbH olarak adlandırıldı.

Motorola yine de kendisinden çok emin. Çünkü mahkemeden alınan nihai karar ile Apple Almanya’nın da nasiplerini alacağını düşünüyor. Bu da Noel zamanı yaklaşırken, Apple için büyük bir kayıp anlamına gelecek.

[

](http://www.scroll.com.tr/56112/iphonea-yepyeni-bir-projeksiyon/)