iPhone sahiplerinin %10′u ondan alacak!

2015 başında piyasaya çıkacak olan Apple Watch akıllı saat ürününü kapsayan araştırma, Apple için çok başarılı bir satış tablosu çiziyor.

Aralık başında Apple sitesinde güncellenen sayfası sayesinde yeni bazı özelliklerini öğrendiğimiz Apple Watch‘un da dahil olduğu akıllı saatler ile ilgili bir araştırma yapılmış. Araştırma firması UBS’in anketlerine bakılırsa, iPhone sahiplerinin %10 kadarı, çıktığı zaman bir Apple Watch almaya eğilimli durumda.

Araştırma ABD, İngiltere, Çin ve İtalya’da yaklaşık 4,000 akıllı telefon kullanıcısı ile yapılmış. Katılanların %70’i daha önce mutlaka bir adet kol saati kullanmış. Ankete yanıt verenlerin arasında %10 kadarı gelecek 12 ay içinde “mutlaka” bir akıllı saat alacağını söylemiş, %17’i ise “büyük ihtimalle” alacağını belirtmiş.

Reklam
Reklam

Akıllı saat markası seçimlerinde ise Samsung Gear %37 tercih ile ilk sırada bulunuyor, Apple Watch ise %25 ile ikinci sırada. Ama özellikle Çin’deki katılımcılar %36’ya %34 tercih ile önce Apple Watch tercih ettiklerini söylemişler. UBS’in bu rakamlara bakarak yaptığı satış projeksiyonunda, Apple 2015’de 24 milyon, 2016’da 40 milyon, 2017’de 52 milyon ve 2018’de 67 milyon adet satış rakamına bulaşmış olacak.

Sizler için değerlendirdiğimiz Apple Watch videosunu izlemek ve Apple Watch hakkında daha detaylı bilgiyle ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.