iPhone’lara bir özellik daha geliyor!

Apple aldığı yeni patent ile yeni iPhone ‘larda kullanılması muhtemel Touch ID özelliğini ve Home tuşunu gün yüzüne çıkardı!

Yaptığı inovasyon çalışmalarıyla teknoloji dünyasına yön veren en büyük şirketlerin başında gelen Apple aldığı son patent ile adından yine oldukça fazla söz ettirecek. Apple ‘ın iPhone ve iPad ‘lerde kullandığı Touch ID bulunduran home tuşu için düşündüğü yeni özellikler kullanıcıları oldukça heyecanlandırdı.

Apple ‘ın yeni aldığı patent yeni home tuşunun 360 derece dönebilmesini sağlayan bir teknoloji hakkında. iPhone‘unuzda ya da iPad ‘inizde oyun oynarken home tuşunu 360 derece döndürerek tamamen sıradışı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu özellik internet sayfalarında gezerken, video izlerken, fotoğrafları incelerken de çeşitli varyasyonlarla kullanılabilecek şekilde sunulabilir. Videoyu 360 derece dönen bir home tuşu ile ileri sarmak oldukça keyifli olacaktır.

Reklam
Reklam

Bu patent dışında Apple ‘ın Touch ID teknolojisinde de bir takım yenilikler getirmesi bekleniyor. Şu anda kullandığımız Touch ID yazılımı parmak izinin kullanılan cihazda tutulmasını sağlıyor. Eğer hem iPad ‘iniz hem de iPhone ‘unuz varsa iki cihazda da parmak izinizi ayrı ayrı okutmanız gerekiyor. Bunu önlemek ve Apple Pay sisteminin daha etkin biçimde çalışmasını sağlamak amacıyla Apple parmak izinin üzerinde tutulmasını sağlamak için çalışmalara başladı.

Yeniliklerine ve patent alım işlemlerine ara vermeden devam eden Apple ‘ın bu yeni özelliklerini ne zaman devreye sokacağı ise henüz bilinmiyor. 360 derece dönen home tuşu için şu an erken olsa da iCloud entegreli Touch ID ‘ye yakın bir zamanda kavuşabiliriz.

Apple cihazlara gelecek olan bu yen özelliğe ait fotoğrafları görmek için buraya tıklamanız yeterli.