İpragaz'dan motor sporlarına destek

İSTANBUL (İHA) - Türkiye'nin lider LPG şirketi İpragaz, "2006 Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Takvimi Pist Şampiyonası" içinde yer alan "İpragaz Cup" ile ilk kez özel bir kupa organizasyonuna imza atarken, "Türkiye Ralli Şampiyonası'nın" ilk yarışı olan "Ege Rallisi'ne" de ismini vererek motor sporları faaliyetlerini başlattı. Şirket aynı zamanda "2006 Ralli Şampiyonası" kapsamında, İpragaz adına yarışacak ünlü pilot Hakan Dinç ve ekibine de sponsor oldu.

İpragaz, motor sporlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, TOMSFED ile birlikte organize edeceği İpragaz Cup yarışlarının tanıtımını Conrad Otel'de düzenlediği bir gecede tanıttı. Düzenlenen kokteyl ve akşam yemeğinin ardından başlayan ve İpragaz A.Ş. Genel Müdürü Selim Şiper'in ev sahipliğini üstlendiği geceye, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, TOSFED yetkilileri, Hakan Dinç, CoPilot Macit Gür ve çok sayıda davetli katıldı. Şarkıcı Çelik de geceye katılan davetliler arasındaydı. Gecede bir konuşma yapan İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper, İpragaz'ın ana faaliyetleri dışında bugüne kadar eğitim, sağlık ve çevre konusunda projeler hayata geçirdiğini, motor sporları dünyasına adım atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Şiper, İprgagaz Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Ege Rallisi'nin sponsoru olduğunu açıkladı. Şiper, "Otomotiv sektörüyle yakın bağlantılarımız var. Varlığımızı daha ileri götürebilmek için motor sporlarına sponsor olduk. Biz zaten otogaz üretiminden dolayı motor sporlarıyla yakın ilişkiliyiz. Bu ilişkiyi daha iyi boyutlara götürmek için sponsorluk anlaşması imzaladık. Bu aslında bir sponsorluk olayından ziyade, entegre bir sponsorluk olayına giriyor. Sadece araç sponsorluğu değil, değişik faaliyetlerden oluşan ve birbirini tamamlayan sponsorluk faaliyetlerinden oluşuyor. Motor sporlarına katkımız devam edecek" dedi. Şiper'in konuşmasının ardından söz alan Pilot Hakan Dinç, sponsor olayının önemine değinerek, "Böyle köklü firmalar bizimle motorsporlarına giriyor. Ama biz bu yükün altından kalkacağız. 2006 yılında inşallah şampiyon olacağız. Sponsorumuza layıkıyla hizmet vereceğimizden şüpheleri olmasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, İpragaz'ın sponsor olduğu 15 Honda otomobil, mankenler Ece Gürsel ve Nefise Karatay tarafından brandaları açılarak sergilendi. Hepsi Grubu'nun dans gösterisinden sonra geceye katılanlar toplu fotoğraf çektirdi. İpragaz Honda Cup'ta yarışacak pilotlardan Yunus Kolcu basın mensuplarının sorusu üzerine, "İpragaz gibi köklü bir firmanın sponsor olması bizi gerçekten çok sevindirdi. Motor sporlarına bu tür firmaların sponsor olması, spor faaliyetlerini daha da geliştirecektir. Tüm firmaları bu tür organizasyonlarda sponsorluğa davet ediyorum" diye konuştu.

TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise, İpragaz'ın motor sporlarına girmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "İpragaz 4 bacaklı şekilde girdi. Türkiye'de motor sporları çok hızlı bir şekilde gelişmekte. Bu paralelde sponsorluk faaliyetleri de gelişmesini sürdürmektedir. 2006 yılı motor sporlarının sponsor yılı olacak ve bunlar sayesinde motor sporları çok iyi yere gelecek. Sponsorların sayısı arttıkça kalite artacaktır. Bizim de tek amacımız bu kaliteyi daha da arttırmaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İpragaz'ın sponsorluğunu üstlendiği Pilot Hakan Dinç ise 20 yıldır mesleğin içinde olduğunu hatırlatarak, "20 yıldır profesyonel yarışçı olarak pistlerdeyim. Bu kadar yıldan sonra böyle bir sponsorluk beni çok heyecanlandırdı. İlk günkü gibi heyecanlıyım. Bu sponsorların Türkiye ve motorsporlarına büyük katkılar sağlayacağına eminim. İpragaz'ı en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.