İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Kerman:

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, "Çeltikçilerimiz, mantar hastalığı baş göstermeden önlem almalıdır" dedi.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, "Çeltikçilerimiz, mantar hastalığı baş göstermeden önlem almalıdır" dedi.

İpsala Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kerman, burada yaptığı açıklamada, çeltiklerin mantar hastalığına karşı ciddi risk altında olduğunu söyledi.

Mantar hastalığının gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı meydana geldiğini belirten Kerman, uçakla yapılan ilaçlama yöntemine izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Kerman, çeltikte görülen mantar hastalığının kısa sürede yayıldığını anlatarak, "İnsanlar kışın grip olmamak için sonbaharda aşı oluyorlarsa, çeltikçilerimiz de mantar hastalığı baş göstermeden önlem almalıdır. Bu hastalık birden ortaya çıkıyor ve 2-3 gün içerisinde müdahale edilemediği takdirde ürün kalitesini düşürerek, verim kaybına yol açıyor. Traktör ve sırt pompalarıyla yapılan ilaçlama mantar hastalığıyla mücadelede yetersiz kalıyor. Ankara Bitki Koruma Daire Başkanlığı'ndaki yetkililerin bölgemize gelerek inceleme yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Aliş/Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: