İpsala'da 10 Bin Dönüm Ekili Çeltik Alanı Yağmurdan Zarar Gördü

Edirne'de günlerdir etsini sürdüren sağanak yağış nedeniyle yeni ekilen çeltik alanları önemli derecede zarar gördü....

Edirne'de günlerdir etsini sürdüren sağanak yağış nedeniyle yeni ekilen çeltik alanları önemli derecede zarar gördü. Edirne'nin İpsala ilçesi Koyuntepe köyü civarında yeni ekilen yaklaşık 10 bin dönüm çeltik alanı şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü.

Koyuntepe Köyünde çeltik üretimi yapan Ahmet Şimşek, ektiği çeltik'in sular altında kaldığını belirterek; "Ben devletim, milletim için bu çeltiği ektim. Yağmur Allah'ın takdiridir. Ancak burada hatalı yapılan kanalların patlaması sonucu, tarlalarımız su altında kaldı. Bize yazık değil mi?" dedi.

Reklam
Reklam

Bir başka üretici Yakup Korkmaz ise "DSİ ve MAPA şirketinin hatalı kanal yapımı nedeniyle çeltiklerimiz sular altında kaldı. Hamzadere Barajı'nın pompaları da sular altında kaldı. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Daha şimdiden mahvolduk" dedi.

Daha birçok kişinin çeltiklerinin zarar gördüğü İpsala ve çevresinde zararın tespit edilerek karşılanması istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: