İpsala'da "Kariyer Günleri"

İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi'nde Kariyer Günleri düzenlendi.

İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi'nde Kariyer Günleri düzenlendi.

Kariyer Günleri'ne konuşmacı olarak katılan harita mühendisi Özcan Tosun, okulun toplantı salonunda yaptığı konuşmada, öğrencilere yeteneklerinin olduğu meslek dalını seçmelerini tavsiye etti. 20 yıldır İpsala'da harita mühendisi olarak çalıştığını ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

"Harita mühendisliğinde, yaşadığımız yeryüzünü daha iyi anlamak, tanımak, denetlemek, planlamak, düzenlemek ve izlemek için modern teknolojiye dayalı mühendislik projelerine haritalar yapıyoruz. Yaptığımız hizmetler bazen resmi kurumlarda, bazen özel sektörlerde yapılmaktadır. Harita Mühendislerinin çok geniş çalışabilme yerleri olabilmektedir.

Reklam
Reklam

Bizim meslekte çalışmak ağır koşullarda çalışmayı gerektirmektedir. Bazen çok soğuk havada bazen çok sıcak havada çalışmak zorunda kalabilirsin. Harita mühendisi asla ve asla hata yapmamalıdır."

Özcan Tosun, hayatta asla kolay iş olmadığını, çok çalışıp mücadele edilmesi halinde başarılı olunabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: