İptal emri Başbakan'dan

ANKARA (AA)- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy'deki arazinin bugün yapılacak satış ihalesinin iptaline ilişkin emrin Başbakan Erdoğan'dan geldiğini bildirdi.

Bayraktar, arazinin satışı konusunda kamuoyunda yer alan yorumlar üzerine, dün sabah Başbakan Erdoğan'ın kendisini arayarak, ihalenin iptal edilmesini istediğini söyledi.

Kamuoyundaki tartışmalardan sonra, kendilerinin de ihaleyi iptal etme eğilimine girdiklerini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

"Kamuoyunda 2-3 milyar dolar lafı edilince, bizim bu söylenenlere rağmen ihaleyi daha düşük fiyatlara sonuçlandırmamız mümkün olmazdı. Biz yine de ihaleye çıkalım müşterileri, teklifleri görelim dedik. İhalede daha teklifler alınmadan, olay şuyuu vukuundan beter hale geldi. Kamuoyunda olayın tartışılması çok iyi. Eğer yanlış yapıyorsak biz de tabii ki yanlıştan döneriz. Ama müşteriyi ve fiyatı görmek istedik. Kamunun menfaati olmayan bir işi yapmayız. Bu arsanın kamuoyunda tartışılması, neyin ne olduğunun ortaya çıkması çok iyi oldu."

Reklam
Reklam