"İptal rahatsız edici”

Knesset Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Tzahi Hanegbi, “Anadolu Kartalı” tatbikatının uluslararası kısmının iptal edilmesini “rahatsız edici” bir gelişme olarak nitelendirdi.

“Anadolu Kartalı” tatbikatının uluslararası kısmının Türkiye tarafından “ertelenmesi”nin, İsrail’de yarattığı sarsıntı sürüyor. Savunma Bakanı Ehud Barak, Ankara’yı sert eleştirilerde bulunulmaması yönünde uyarılar yaparken İsrail Parlamentosu (Knesset) Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Tzahi Hanegbi ise, “tatbikatının iptal edilmesinin rahatsız edici” bir gelişme olarak niteledi.

Kadima üyesi Hanegbi, İsrail Ordusu Radyosu’na yaptığı açıklamalarda AKP’nin son iki genel seçimlerde elde ettiği zaferlere ve Ankara’nın Gazze Operasyonu’na yönelik sert eleştirilerine işaret ederek ikili ilişkilerde son yıllarda “çatlaklar”ın meydana geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ancak meselelerin abartılmaması gerektiği uyarısını yapan Hanegbi, Kudüs ile Ankara arasında bağlarda “köpüklük” yaşanmadığını, İsrail’in, konunun tırmanmamasını sağlamasını gerektiğini de vurguladı. (ANKA)