IQS'ten "Sigara İçilmeyen Kurum" desteği

I QUIT SMOKING Türkiye, şirketlere yönelik gerçekleştirdiği Kurumsal Sigara Bırakma Seminerleri ile "Sigara İçilmeyen Kurum" hedefine yönelen şirketlerin çalışanlarını, nikotin bağımlılığı ve sigarayı bırakma konularında bilgilendiriyor. Edindikleri bilgiler ile kendilerine güvenleri artarak, bugüne kadar dünyada 300 bin kişiye sigarayı bıraktıran programa dahil olma kararı veren şirket çalışanları, 6 ay içinde garantili olarak bağımlılıktan kurtuluyorlar.

Çalışan sağlığını ve verimliliği önemli ölçüde tehdit ettiği için, şirketler giderek artan oranda "Sigara İçilmeyen Kurum" olma hedefine yönelirlerken, dünyanın en gelişmiş sigara bırakma programı I QUIT SMOKING® Türkiye'de gerçekleştirdiği kurumsal seminerler ile şirketlere ve çalışanlarına destek veriyor. IQS Türkiye uzmanları, talep gelen şirketlerin çalışanlarına verdikleri seminerler ile onları sigarayı bırakma konusunda bilgilendiriyor ve motive ediyorlar. Seminer sonrası, IQS Programı'na katılmaya karar veren şirket çalışanları ise, 6 ayda garantili olarak sigarayı bırakıyorlar.

Reklam
Reklam

IQS Türkiye'nin ilki ENKA Grubu'na bağlı Gebze Elektrik Üretim şirketinde gerçekleştirilen Kurumsal Sigara Bırakma Semineri sonucu, gerek Levent merkezde, gerekse Adapazarı'ndaki santralde görevli önemli miktarda çalışan programa dahil oldu. IQS Programı'na katılarak, nikotine fiziksel bağımlılıktan kurtulan şirket çalışanları, semineri izleyememiş olan arkadaşlarını da programa katılım konusunda yönlendirdiler.

Kurum çalışanlarına sigarayı bırakma motivasyonu kazandırmak için düzenlenen IQS Kurumsal Seminerleri'nde "Sigarayı niçin bırakmak gerekir; sigara nasıl bırakılabilir ve sigaraya yeniden başlamamak için nelere dikkat edilmelidir?" sorularının yanıtları konunun uzmanları tarafından aktarılıyor. Seminer sonunda, kaygılarına yanıt bulan ve bu sayede sigarayı bırakmak konusunda kendilerini daha güçlü hisseden şirket çalışanlarının sigarayı bırakma programına katılım kararları, kimi zaman işverenlerin maddi katkısı ile de destekleniyor.

Sigara içen çalışanın maliyeti daha yüksek

Araştırmalar, sigara içen çalışanların işverene maliyetinin, sigara içmeyen çalışanlara kıyasla daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü,
- Sigara içen çalışanlar daha fazla hastalık izni kullanıyor.
- Bazı sigorta şirketleri sigara içen çalışanlara yüksek grup sağlık sigortası primi uyguluyor.
- Sigara içen çalışanlar, sigara içmelerine izin verilmediğinde daha sık mola kullanıyor.
- Sigara içen çalışanların stres düzeyi daha yüksek olduğundan, iş verimi, konsantrasyonu ve dikkati daha düşük oluyor.
- Sigara içmenin işyerinde "gaz odası" tabir edilen belli bir mekanla sınırlandırılması çalışanlar arasında ikilik yaratıyor, sigara içmek için "gaz odasına" giden üstler astlarına karşı veya astlar üstlerine karşı mahcubiyet duyuyor.
- Sigara içenler, sigara içme özgürlüklerinin ellerinden alındığı duygusuyla çalıştıkları kuruma karşı bilinç altında veya bilinç düzeyinde kızgınlık, zaman zaman da öfke duyuyor, bu nedenle kuruma bağlılık duyguları zayıflayabiliyor.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: