iRadio konusunda apple halen anlaşamadı

Apple ve iRadio servisi uzun zamandır konuşuluyordu. WWDC 2013 konferasında resmi olarak açıklanması beklenen iRadio, lisans engeline takıldı.

iRadio, Apple’ın üstünde çalıştığı çevirimiçi bir müzik hizmeti. Şarkıları stream ediyor. Kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak ve gelir elde etmesinin merkezinde ise reklamlar var. Bu servis hakkında daha önce çeşitli haberler çıktı, hatta Apple’ın genel olarak tüm anlaşmaları sağladığı söyleniyordu. Ancak Financial Times’ın haberine göre iRadio için Apple, Sony ve Warner ile halen görüşmelere devam ediyor. Bu yüzden iRadio servisinin çıkışı daha ileri bir tarihe sarkabilir. Hangi pürüzlerin olduğu da tam olarak belli değil. İddialara göre daha iyi şartların arandığı söyleniyor.

Reklam
Reklam

İşin biraz daha detaylarına girersek Apple, iRadio için kesenin ağzını biraz daha açıp, şartları biraz daha olgunlaştırmış. Apple en başta her dinlenen 100 parça başına 6 cent’lik bir teklif yapmış sonrasında ise bunu 12.5 cent’e çıkarmıştı, bu durum internet radyo servisi olan Pandora’ın ödeme oranına benziyor. Hatta Apple, düzenli ödeme yapıp, lisans bedeli ve reklam gelirlerinden oluşan bir teklifi ortaya koymuş durumda. Bazı müzik sektörünün temsilcileri nakit zengini olan Apple’ın, Pandora’dan daha yüksek bir ödeme oranı sunması gerektiğini söylüyorlar. Sonuç olarak Apple’ın yakın zamanda bu problemleri çözeceği ve anlaşmaları yapacağı tahmin ediliyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/110793/asus-daha-kucuk-windows-8-tabletler-uretecek/)

Anahtar Kelimeler: