''Irak askerlerinin durumu henüz net değil''

Camp David (AA) - ABD Başkanı George W. Bush, Irak askerlerinin 18 ay içinde ülkenin denetimini ele alıp alamayacaklarının henüz net olmadığını söyledi.

George W. Bush, Camp David'de, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Irak askerlerinin ülkede denetimi sağlaması konusunda verilecek kararın, yeni Bağdat hükümeti hakkındaki değerlendirmeye bağlı olduğunu belirtti. Bush, hükümet çalışmaya başlayınca, Irak askerlerinin kapasitesi hakkında gerçekçi bir değerlendirme yapılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

ABD halkına, Irak'taki ABD askerlerinin mümkün olan en kısa zamanda geri çekileceğini söylediğini hatırlatan Bush, "Ancak mümkün olan en kısa zamanda tanımı, Irak'taki zafere bağlı... Ve Irak'ta zafer; güçlü, kendini yönetebilen ve savunabilen bir ülke olmasıdır" diye konuştu.

Bush, dün öldürülen Irak'taki El Kaide lideri Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi'nin "hakettiğini bulmasından ötürü çok heyecanlandığını" bildirdi. ABD askerleri ve istihbarat yetkilileriyle gurur duyduğunu ifade eden Bush, "Bu adamın elleri çok kanlıydı" dedi.

Zerkavi'nin ölümünün savaşı bitirmeyeceğini belirten Bush, El Kaide destekçileri ve direnişçilerinin, Zerkavi'nin ölümüyle yenilmediklerini göstermeye çalışacaklarını ve bu konuda gerçekçi olmaya çalıştıklarını kaydetti.