Irak muhaliflerine ateş püsküren gazete, "Gurursuzca düşmanla işbirliği yapan muhalefet, üçkağıtçı ve vatan haini hainidir. Devlete düşmanlık ederek doğru yolda olduklarını savunuyorlar" diye yazdı.
Altı muhalefet grubunun düşman için çalıştığını yazan gazete, bunların birlikte rejim değiştirme planları yaptıklarını iddia etti.
İktidardaki Baas Partisi'nin yayın organı konumunda olan At Tavra gazetesinde yer alan bir makalede ise tüm zor koşullara rağmen Irak'ın diyalog çağrısını yinelediği ve soruna barışçıl yollarla çözüm bulunması gerektiği fikrini elden bırakmadığına dikkat çekildi, Bağdat yönetiminin Annan'a gönderdiği önceki mektuplardan söz edildi.
At Tavra gazetesi, tüm bu girişimlerin Irak'ın sadakatinin ve içtenliğinin bir simgesi olduğuna dikkat çekerken, Al Cumhuriya gazetesinde ise ABD'ye tehdit vardı. "Şer oku, gün gelir geri döner ve sahibini vurur" şeklinde bir ifadenin yer aldığı gazetede, Amerika ve İngiltere'nin tehditlerinden bahsedildi.
Öte yandan, Amerikan basınında sıkça yer alan savaş senaryolarıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.
Askeri ve eski hükümet yetkilileri, Times, Washington Post ve Los Angeles Times gazetelerinde yer alan savaş senaryolarıyla ilgili olarak, bu senaryoların tozlu raflardan indirilmiş olduğunu ve sadece ABD kamuoyunun olası bir savaşa karşı tepkisini ölçmek ve halkı savaş fikrine alıştırmak için özellikle hükümet tarafında yayınlattırıldığını belirtti.
Yetkililer, Pentagon ve Centcom'da bu tur savaş senaryolarından yüzlercesi bulunduğunu, her gün bir o kadarının da üretilerek dosyalanıp saklandığını belirtiyor.