Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Bakanı Çelebi:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, "Bölgemizde eski idareden kalan bazı sıkıntılar devam etmektedir, ancak bizler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, "Bölgemizde eski idareden kalan bazı sıkıntılar devam etmektedir, ancak bizler canı gönülden barış istiyoruz, huzur istiyoruz, ülkemizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz" dedi.

Beraberindeki heyetle Bursa'ya gelen Çelebi, Vali Şahabettin Harput'u ziyaretinde, burada bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve kente organize sanayi modelini incelemek için geldiklerini söyledi. Bursa'nın Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu hatırlatan Çelebi, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bizim esas amacımız, Bursa'daki organize sanayi bölgesi modelini inceleyip bu modeli kendi ülkemize taşımaktır. Elbette ki Bursa Osmanlı'nin ilk başkentidir ve Osmanlı'nın büyük anlayışı bugün ona benzer bir siyasi kararlılıkla ilerlemesi hepimizi mutlu ediyor. Sayın Başbakanımız Neçirvan Barzani, Sayın Bölge Başkanımız Mesut Barzani'nin özel olarak tüm toplantılarda Türkiye'yi örnek alarak ilişkileri adım adım ileriye götürmeyi bizzat kendileri tavsiye etmektedir. Kürdistan Bölgesel İdaresi yeni bir oluşumdur, ama bölgemizde demokrasinin temelleri atılmaktadır. Bölgemizde eski idareden kalan sıkıntılar devam etmektedir ancak bizler canı gönülden barış istiyoruz, huzur istiyoruz, ülkemizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz."

Vali Harput da bölge ile ilişkilerin çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ifade etti. Harput, şunları söyledi:

"Sadece ticari değil çok yönlü sıcak ilişkilerimizin bulunduğu bu bölge ile bu ziyaretle ilişkilerimizin çok daha yukarıya taşınacağına inanıyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde zorlukları aşarak huzur, refah ve güven içerisinde geleceğe doğru ilerliyoruz. Hızla gelişmekte olan bölge ile Bursa'nın arasında yapılacak işbirliği kurulacak güçlü ilişkiler bölgedeki kalkınmanın bölgedeki gelişmenin daha da hızlanmasını sağlayacaktır. Bu nedenle Türkiye'de en eski sanayi kuruluşlarının yer aldığı Bursa'da yapılacak organize bölge ziyaretleri Bursa için de özerk bölge için de büyük önem taşıyor."

Reklam
Reklam

Vali Harput, daha sonra Çelebi'ye İznik çinisi hediye etti. Bakan Çelebi de Vali Harput'a üzerinde Erbil minaresi olan bir şilt verdi.

Muhabir: Metin Aktaş / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: