Irak önergesi için öngörüşme perşembe günü

Ankara - AK Parti ile CHP'nin, Irak'taki gelişmelerle ilgili genel görüşme açılmasına ilişkin verdikleri önergenin öngörüşmesi, 18 Ocak Perşembe günü yapılacak.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti grubunun, haftalık çalışma programı ile çalışma saatlerinin belirlenmesiyle ilgili önerisi ele alındı.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti. Türkiye için Irak'ın siyasi ve toprak bütünlüğünün önemli olduğunu ifade eden Koca, yapılacak öngörüşmede, devlet politikalarının anlatılması için fırsat doğacağını söyledi.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Amerika'nın Irak'a müdahalesinin, bu ülkeyi "kan gölüne çevirdiğini" ifade etti. BM Mülteciler Yüksek Komiseri'nin raporuna göre, Irak'ta her ay 5 bin kişinin öldüğünü; 100 bin kişinin zorunlu yer değiştirildiğini belirten Elekdağ, Irak'ta hem iç savaş hem de mezhep savaşı olduğunu söyledi.
Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş ise genel görüşmenin daha önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Irak'ta Türkmenlerin çok acı çektiğini söyleyen Sarıbaş, "Türkmenler, Musul'u boşaltıp köylere çekildiler. Köylerde, ekmek dahi bulamıyorlar. Halepçe
katliamını nasıl kınadıysak, bugün de insani olarak Türkmenlere yardımcı olmalıyız" diye konuştu.

Gelişmeler karşısında Habur Sınır Kapısını kapatılması gerektiğini belirten Sarıbaş, "Kapatın Habur'u, açın Ova Köyü kapısını. Açamazsınız, çünkü oradan
komisyon alanlar var" dedi.

AK Parti ve CHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen öneri doğrultusunda, Genel Kurul yarın ve perşembe günü saat 14.00'te toplanacak.

Reklam
Reklam

Bugün, yarın ve perşembe günü saat 20.00'ye kadar çalışacak Genel Kurulda, 18 Ocak Perşembe günü, Irak'taki gelişmelerle ilgili genel görüşme önergelerinin ön
görüşmesi yapılacak.