"Irak operasyonu ele alındı"

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Abdüllatif Şener, "Milletvekili maaşlarına zam yapılmayacaktır" dedi.

Bakanlar kurulunun sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kurulda ABD ve Irak arasındaki gelişmeler başta olmak üzere birçok konunun ele alındığını söyledi. Gündemin başında, ABD ve Irak arasındaki gelişmelerin olduğunu belirten Şener, "Irak operasyonu ele alındı. Bu konu, Başbakanlık tarafından, hükümetimiz tarafından sürekli izlenmektedir. Gelişmelerdeki son durum ve muhtemel alternatifler hakkında bakanlar kurulu üyelerimize Dışişleri Bakanımız tarafından bilgi verilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Abdüllatif Şener, Acil Eylem Planı'nda yer alan kamu taşıtlarının kullanımına ait tedbirlerin ele alındığını belirterek, "Hükümetimizin aldığı bu karar çerçevesinde, 2003 yılı içerisinde alınması ön görülen 2 bin 632 taşıt alınmayacaktır. Yani 2003'te kamu taşıtı alınmayacak. Böylece 100 trilyon liraya yakın bir tasarruf sağlanmış olacaktır. Taşıt kullanımıyla ilgili tedbirler bundan ibaret değildir. Bu konuda Maliye Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız birlikte çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bu konudaki tasarrufu sağlamaya yönelik her türlü tedbirin alınabilmesi için gerekli çabayı sürdüreceklerdir" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, memur maaşlarındaki artışa ilişkin olarak da "Artış 3 aylık dönem için olacak" dedi.
Şener, memur ve milletvekili maaşları konusunda şunları söyledi:

"Memur ve memur emeklilerinin maaşlarının artırılması şimdilik 3 aylık dönemler itibariyle yapılmıştır. Yılın ilk 3 ayı için yapılacak artışlar bugün belirlenmiştir. Yılın kalan aylarına yönelik olarak yapılacak artışlarsa 2003 yılı bütçe çalışmaları sırasında belirlenecektir. Bu artış oranımız hükümetimizin daha önce belirlemiş olduğu makro ekonomik hedeflerin gerçekleştirilebilmesini sağlayacak düzeydedir. Bildiğimiz gibi hükümetimizin ortaya koyduğu makro ekonomik hedefler vardı. Bu hedefler bütçe politikalarından etkilenecektir. Biz memur ve memur emeklerinin maaş artışlarını belirlerken, hükümetin 2003 yılı için ön gördüğü makro ekonomik hedefleri gerçekleştirebilecek bir düzeyde kamu personelinin maaşlarının düzenlenmesine öncelik verdik, buna göre ayarlama yaptık. Kamu görevlileri sendikalarının beklentilerine uygun, memur ve emeklilerin taleplerine uygun düzenleme yapılması konusunda azami duyarlılık gösterilmiştir. Milletvekilleri için yılın ilk 3 ayı için maaşlarının ilk 3 ay itibariyle artış oranı yüzde 0 olarak belirlenmiştir. Milletvekili maaşlarında zam yapılmayacaktır."

Reklam
Reklam

Şener, maaş artışlarının özellikle aile yardım ödeneğinin artırılması suretiyle gerçekleştirildiğini ve buna bağlı olarak düşük ücretlerde daha yüksek oranda maaş artışı sağlanacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler: