"Irak politikamızda değişiklik yok"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yusuf Buluç, Kuzey Irak'taki partilerin yöneticilerinin, geçmişteki acı tecrübelerinde Türkiye'den daima ilgi ve yardım gören bölge halkının son on yıldır sağladığı gelişmeyi ve güvenliğini herşeyden önce Türkiye'nin anlayış ve işbirliğine borçlu olduğunu unutmaması gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Yusuf Bulaç'ın KDP'ye atfedilen bildiriyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: "Türkiye'nin Irak politikası iki temel ilkeye dayanmaktadır. Irak'ın toprak bütünlüğününün behemahal korunması ve Irak'ın geleceğine ilişkin kararların Irak halkının tümü tarafından alınması. Bu politikamızda bir değişiklik söz konusu değildir.

Kuzey Irak'taki siyasi partiler de bu bilinçle hareket etmeli ve ülkenin geleceğine ilişkin dayatmalardan dikkatle kaçınmak gerektiğini unutmamalıdırlar. Bu partilerin yöneticilerinin unutmamaları gereken önemli bir başka husus da geçmişteki acı tecrübelerinde Türkiye'den daima ilgi ve yardım görmüş olan bölge halkının son on yıldır sağladığı gelişmeyi ve güvenliğini her şeyden önce Türkiye'nin anlayış ve işbirliğine borçlu olduğu gerçeğidir".

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: