Irak Savaşı’nın 10’uncu Yılında Anlamlı Sergi

Irak Savaşı süresince Ürdün’ün başkenti Amman’daki bir hastanede tedavi olan yaralıları fotoğraflayan Niko Guido’nun objektifinden...

Irak Savaşı süresince Ürdün’ün başkenti Amman’daki bir hastanede tedavi olan yaralıları fotoğraflayan Niko Guido’nun objektifinden yansıyan görüntüler, Edirne’de açılan sergide ziyaretçilerle buluştu.

Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombalar sonucu yaralanıp çeşitli ameliyatlar geçiren Iraklıların yer aldığı 24 fotoğraftan oluşan sergi, İngiltere, Hindistan, İsveç ve KKTC’nin yanı sıra Türkiye’de 22 farklı ilde sergilendikten sonra Edirne’de açıldı. Edirne Belediyesi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (EFOD) ev sahipliği yaptığı ‘Bizi Rahat Bırakın’ isimli sergi, Saraçlar Caddesi’nde açıldı. Irak Savaşı’nın 10. yıldönümüne denk getirilen serginin açılışına Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve EFOD Başkanı Serdar İyiiz’in yanı sıra çok sayıda fotoğraf tutkunu ve vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Serginin açılışında konuşan EFOD Başkanı Serdar İyiiz, sergide Irak Savaşı sırasında ve sonrasında yaşanan kaosta yaralanan kişilerin fotoğraflarının yer aldığını söyledi. Sergideki amacın savaşın hangi acılara yol açtığını anlatmak ve savaş karşıtı kitleler oluşturmak olduğunu kaydeden İyiiz, “Televizyonlar, zamanında füzelerin nasıl patladığını gösterdi. Bunların devamını göremedik. İşte bu sergi, füzelerin sonrasının küçücük bir parçasıdır” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise, savaşın yalnızca televizyon başında izlenen bir film olmadığını, savaşın sonrasında da içinde inanılmaz acılar barındırdığını kaydetti. Dünya üzerinde savaşsız hiçbir dönem olmadığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Ortadoğu’da emperyalist güçlerin petrol için masumları katlettiğinin farkına varmalıyız. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. En kötü barış, en iyi savaştan daha iyidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplam 24 portrenin yer aldığı sergi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: