Irak seçimlerinde kadın adaylar da var

BAĞDAT (İHA) - Irak'ta Saddam Hüseyin rejiminden sonra ilk defa yapılacak olan seçimlerin heyecanı yaşanırken, kadın adaylar da isimlerini açıklamaya başladı. Seçimlerde yarışacak olan ve ismini ilk açıklayan kadın aday Songül Çabuk, seçimlerin Irak halkının yararına olacağını ifade etti.

Irak Sosyal Demokrasi Hareketi Lideri Çabuk, "Biz herkesin sesi olmak için bu yarışa girdik. Türkmen olmam bu yarışta sadece Türkmenleri temsil ettiğim anlamına gelmiyor, ben seçimlere katılacağım listede Irak'ta yaşayan tüm halkların temsilcilerini yazdım. Bunların arasında Arap da var Kürt de. Biz tüm Irak'ı temsil ediyoruz. Ben bir kadın olarak bu işe girmekten hiç korkmuyorum. Beni bütün Irak halkı destekliyor. Kadınların aday olması için de gerek Irak'ta gerekse Irak dışındaki bir çok ülkede konferanslara katılıyorum. Bugün Irak'ta benim aday olmam diğer kadınların da önünü açmaktadır. Herkes bir kenarda oturur yönetime talip olmaz ise bu ülkeyi kimlerin yöneteceğini herkes bir kez daha düşünsün. Ben Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin yanı sıra Irak'ın diğer bölgelerindeki sorunlarla da ilgileniyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Songül Çabuk seçilmesi halinde yabancı kuvvetlerin Irak'tan çıkarılması konusunda ise, "Biz seçilirsek Irak'ta bulunan yabancı kuvvetleri kademeli olarak ülkeden çıkarmayı planlıyoruz. Öncelikli işimiz Irak ordusunu güçlendirmek olacak. Bunu hallettikten sonra da yabancı kuvvetlere teşekkür edip ülkemizden göndereceğiz"dedi.
Direnişçilerin seçimlerin yapılmaması konusunda yaptığı tehditleri de değerlendiren Çabuk, "Biz hiç bir şeyden korkmuyoruz, bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz ve bunu da başaracağız. Bu tehditlere boyun eğersek bu ülkeyi kimse yönetmez ve bu ülkede hali hazırda devam eden kaos hiç bitmez" şeklinde konuştu.